Pályázati kitekintés 2019

Pályázati kitekintés 2019

Pályázati kitekintés 2019

Pályázati kitekintés 2019 2019/12/17
Pályázati kitekintés 2019 14:52

Visszatekintve a 2019-es évre, úgy gondoljuk, hogy ez az év sem telt el eseménytelenül. Megannyi kiírást hirdettek meg, megannyi nyertes projekt született – de hogyan is telt el pontosan ez az év, ha a pályázatok világát nézzük?

Idén is számos felhívás került meghirdetésre mind a vállalkozások, mind pedig az önkormányzatok számára. Az Európai Uniós források mellett a hazai költségvetésű felhívásokból sem volt hiány. Némely kiírás még a következő évben is elérhető lesz, néhány azonban egy pár hónapos beadási időszak után már le is zárult.

Az EU-s források közül kiemelnénk a vidéki vállalkozások számára elérhető új gyakornoki programot, az energetikai beruházásokat támogató felhívásokat, a Magyar Multi Programot, valamint az eszközök modernizációját segítő pályázatot.

A hazai finanszírozású pályázatok nagy része az 5000 fő alatti településeket támogatta a Magyar Falu Program keretei között. Mindezek mellett a cégekről sem feledkeztek meg, idén is nagy népszerűségnek örvendett az építőipari vállalkozások fejlesztéseit célzó felhívás, a munkahelyteremtést támogató kiírás, az Út a jövőbe program, valamint az innovációs projekteket segítő pályázatok.

Nyertesek

Az év a kiírt pályázatokkal együtt számos nyertes projektet is szült. Példának okáért, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program jelenleg közel 20 ezer nyertes projektet számlál, a Vidékfejlesztési Programban több mint 117 ezer pályázó örülhetett sikereinek. Ha a számokat vizsgáljuk, előbbi programban így 2571 milliárd forint támogatást ítéltek meg, utóbbinál több mint 950 milliárd forintot.

Az önkormányzatok közel 98 százaléka pályázott a Magyar Falu Program valamely felhívására, összesen több mint 11 ezer pályázat érkezett be, amelynek 80%-a nyert is – sok helyen már el is kezdődhettek a beruházások.

Összegezve

Tudjuk, hogy sokakat félelemmel tölt el, hogy a ciklus végéhez közeledünk. Mi továbbra is arra bíztatunk mindenkit, hogy ne féljenek a pályázatoktól – jövőre előtérbe kerülnek a hazai források, számíthatunk többek között további munkahelyteremtő felhívásokra, építőipart támogató keretre, valamint az Út a jövőbe programot is várhatjuk majd. Mindezek mellett természetesen ott vannak a kamattámogatott hitellehetőségek is.

Ha már rendelkezik elképzeléssel, vagy csak alakulóban van ötlete, vegye fel velünk a kapcsolatot ide kattintva, és mi segítünk forrást találni beruházásaihoz!

Szeretnénk mindenkinek sok sikert, és fejlesztésekben gazdag időszakokat kívánni a 2020-as évre!

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker