Pályáznék – de hogyan kezdjek neki?

Pályáznék – de hogyan kezdjek neki?

Pályáznék – de hogyan kezdjek neki?

Pályáznék – de hogyan kezdjek neki? 2020/09/01
Pályáznék – de hogyan kezdjek neki? 21:09

Cégünk, a Goodwill Consulting Kft. 15 éve tevékenykedik már a pályázatírói piacon, ezáltal már rengeteg tapasztalatot szereztünk a szakmában. Sokszor tapasztaljuk manapság is munkánk során, hogy egy remek fejlesztési ötlettel rendelkező vállalkozás nem, vagy csak nagyon nehezen, önerőből valósítja meg céljait, elképzeléseit, ugyanis nincs vele tisztában, hogy milyen pályázatokat, hogyan is lehet megpályázni.

Ezen cikkünk célja, hogy bemutassuk, hogyan is érdemes nekikezdeni annak, ha pályázati anyagot szeretnénk benyújtani – legyen szó akár energetikai fejlesztések-, gyakornokok foglalkoztatásának-, vagy innovációs tevékenységek finanszírozásáról.

A folyamat

Az első nagyon fontos momentum: cégünk rendelkezzen egy adott céllal. Ez lehet például az, hogy a megnövekedett forgalmunkat több munkavállalóval szeretnénk kiszolgálni, vagy a megnövekedett energia költségeket minimalizálni szeretnénk. Sokan esnek bele abba a hibába, hogy nem tudják pontosan, mit is szeretnének, ezáltal pedig gyakran elcsúsznak a nem megfelelően felépített pályázati anyagok.

Ha a cél meghatározásra került, át kell nézni vállalkozásunk pénzügyi helyzetét. A pénzügyi beszámolók elengedhetetlen részét képezik a pályázati dokumentációnak. Tisztáznunk kell, hogy a projektünk finanszírozásra biztos lábakon áll-e? Egyes pályázatoknál az árbevétel, valamint a mérlegfőösszeg szerint határozzák meg a pályázók körét, így erre is tekintettel kell lenni. Továbbá fontos kitétel, hogy vállalkozásunkat semmilyen köztartozás nem terhelheti, és rendezett munkaügyi kapcsolatokkal kell rendelkeznünk.

Amennyiben a háttéranyagok rendben vannak, a pályázati útmutatójának segítségével megindulhat a dokumentáció megírása, elkészítése, a szükséges nyilatkozatok, árajánlatok beszerzése. Az anyag összeállítása kapcsán ügyelnünk kell arra is, hogy semmilyen formai hibát vagy elütést ne ejtsünk, hiszen ez is okozhatja akár pályázatunk vesztét. Amikor a teljes anyag elkészült és határidőn belül beadásra került, megkezdődik annak elbírálása a kiíró hatóság részéről.

Jól jöhet a segítség

Első ránézésre egy pályázati adatlap bonyolultnak tűnhet – és nem is tagadjuk, néha valóban az is. Éppen ezért, ne legyünk restek segítséget kérni! Ilyen segítség lehet egy pályázatíró cég, hiszen ők naprakész információkkal rendelkeznek a felhívások kapcsán, és több éves tapasztalat van már a hátuk mögött. A pályázatírók tudják, hogy egy projekt kapcsán melyek azok a paraméterek, amelyeknek feltétlen szerepelni kell a leírás során, és figyelnek a megfelelő adminisztrációra és a formai hibák elkerülésére. Mindezek közben pedig folyamatosan egyeztetnek az ügyféllel, hogy a lehető legjobb pályázat kerüljön beadásra.

A fent leírtak természetesen le vannak egyszerűsítve és az igazán fontos pontokat érintik csak. Minden pályázat, minden ügyfél és minden igény más és más.

 

Érdemes már most elkezdeni a felkészülést!

Amennyiben van elképzése, amelyhez szeretne forrást igényelni,

ide kattintva töltse ki adatlapunkat,

és szakmai partnerünk, a Goodwill Consulting Kft. munkatársai felveszik Önnel a kapcsolatot!

BKIK Pályázatfigyelés