SEE ME IN

SEE ME IN

SEE ME IN

SEE ME IN 2019/07/17
SEE ME IN 13:20

A projekt célja a harmadik országokból Közép-Európába érkezett potenciális vállalkozók gazdasági integrációjának elősegítése anyagi függetlenségük megteremtése révén. A program a vállalkozóvá válást ösztönzi, amely az érintettek saját egzisztenciájának kialakítása mellett a gazdaság egészére nézve is hasznot hozó folyamat.

A tevékenységek első fázisa a kontextuselemzés és az egykori harmadik országokból bevándorlók által jelenleg Közép-Európában működtetett sikeres vállalkozások igényeinek, képességeinek és tudásának felmérése. A vizsgálat eredményeire támaszkodva a második szakaszban a hasonló hátterű cégek számára ideális környezet feltételei kerülnek kidolgozásra. A harmadik fázis egy mintaprojekt megvalósítását foglalja magában (Cloud Hub). Ez az online központ a bevont vállalkozásokat segíti az adott ország kulturális, nyelvi, üzleti és szabályozási akadályainak legyőzésében. A záró szakaszt cég-cég közötti (B2B) szervezett kapcsolatépítés és széleskörű online oktatási tevékenység jelenti. A képzések a készségek, képességek és kompetenciák korszerű fejlesztését célozzák, későbbi életképes vállalkozások létrehozása és hosszútávú fenntartása érdekében.

A SEE ME IN projektbe való bekapcsolódás előnyei a téma iránt érdeklődők számára:

- vállalkozóvá váláshoz nyújtott támogatás igénybevétele (oktatás, mentorálás)
- üzleti kapcsolatépítés (B2B)
- nemzetközi kapcsolatok bővítése
- társadalmi felelősségvállalás: hozzájárulás a vállalkozók sikeres integrációjához

Az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával, az Interreg Central Europe Program keretében megvalósuló projektben a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara partnerként vesz részt.

A projekt költségvetése: 2 362 280 EUR

A projekt saját honlapja ITT  érhető el.

További információ a projekttel kapcsolatban: projektiroda@bkik.hu