Ismét sikerrel zárult az idei Bridge to Benefits Mesterkurzus

Ismét sikerrel zárult az idei Bridge to Benefits Mesterkurzus

Ismét sikerrel zárult az idei Bridge to Benefits Mesterkurzus

Ismét sikerrel zárult az idei Bridge to Benefits Mesterkurzus 2023/05/31
Ismét sikerrel zárult az idei Bridge to Benefits Mesterkurzus 15:24

Újabb jövőálló projektek kkv-k körében: digitális kórház diabétesz prevencióra.

A Végtagmentő Applikáció – MEROVA Diabetic Health szolgáltatás ötlete nyerte a féléves inkubációs lehetőséget az idei Bridge to Benefits Mesterkurzuson. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által kezdeményezett és a Civil Impact Nonprofit Kft., valamint vezető hazai nagyvállalati, civil szervezeti, önkormányzati, felsőoktatási partnerek együttműködésével megvalósított fenntarthatósági workshopsorozaton gyakorlati képzéssel segítették a mikro-, kis- és középvállalkozások környezeti vagy társadalmi szempontból is hasznos, fenntartható üzleti tevékenységét. A program záróeseményén összesen kilenc, nyílt pályázaton kiválasztott kkv mutathatta be a kéthónapos műhelymunka során kidolgozott projektötletét.

A Végtagmentő Applikáció Kft. nyerte az idén harmadik alkalommal megrendezett Bridge to Benefits 2023 – Mesterkurzus felelős vállalkozásokért programot. A vállalkozás fenntartható szolgáltatásának célja egy lokáció független digitális kórházzal diabéteszes betegek számára preventív szemlélet kialakítása és szövődményes cukorbeteg ellátás biztosítása.

A győztes ötlet mellett a záróeseményen innovatív mentálhigiénés szolgáltatások, a kreatív hulladék újrahasznosítás, feldolgozóipari, valamint építőipari fenntarthatóság, neurológiai diagnosztika támogatás, valamint a turizmus területén mutattak be jövőálló projekteket. Az idei programba nyílt pályázat útján bekerült kkv-k összesen 48 főt foglalkoztatnak, nagy részük Budapesten működik és 50 millió forintot megközelítő árbevétellel és 5 alkalmazottal rendelkeznek.

A legjobb projektötlet megvalósításának hátterét a következő 6 hónapban a BKIK, valamint a programban résztvevő egyéb szakértők, mentorok biztosítják inkubáció keretében, a nagyvállalati és civil partnerekkel együttműködve.

A zsűriben résztvevő nagyvállalatok, illetve civil szervezetek a nyertes kiválasztása és díjazása mellett további felajánlást is tehettek az általuk relevánsnak ítélt projektek megvalósításának segítésére is. Ennek megfelelően a Bridge to Benefits Mesterkurzuson részt vevő további vállalkozások is tárgyalhattak többek között mentori együttműködés, beszállítói kapcsolatok, befektetés, egyéb pénzügyi és nem pénzügyi eszközök és kapcsolati tőke mozgósítása kapcsán. A legjobb projekt gazdája számára emellett a BKIK promóciós támogatást is nyújt egy szolgáltatást vagy terméket népszerűsítő videó kidolgozásával és egy erre irányuló, egyhónapos közösségi médiakampány lebonyolításával.

A Bridge to Benefits Mesterkurzus keretében a társadalmi szempontból hasznos projektötleteket közös, két hónapon át tartó műhelymunka során dolgozták ki, melynek zárásaként május 27-én projektbemutató (pitch) eseményt rendeztek A pitch célja, hogy a résztvevő kkv-k a workshop-sorozat során kidolgozott ötleteiket, valamint a megvalósításhoz szükséges szervezeti és egyéb igényeket bemutathassák, építsék partnerkapcsolataikat.

Az idén már harmadik alkalommal, 36 szervezet közreműködésével megvalósuló programhoz az Auchan Retail, a bp Magyarország, BDO Magyarország, a dm Kft., az Erste Bank, az EGIS Gyógyszergyár Zrt., a MagNet Bank, a MET Csoporthoz tartozó Dunamenti Erőmű, a Praktiker, a PwC Magyarország, a

SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft., a Szerencsejáték Zrt., a Tata Consultancy Services, a TELEKOM, az UniCredit Bank Hungary Zrt.,a Közép-Dunamenti Fejlesztési Ügynökség, a Felelős Gasztrohős Alapítvány, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány, a Kemence Hagyományőrző Gasztro-kulturális és Közösségfejlesztő Egyesület, csatlakozott, valamint Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, Társadalmi Hasznosságú Befektetők Egyesülete, Pécsi Tudományegyetem csatlakozott mentorként. A széleskörű együttműködéssel a program közvetett célja, hogy egy olyan vállalkozói közösséget építsen, amely az értékalapú, pozitív társadalmi és környezeti hatással járó együttműködések kialakítását, valamint erre épülő hosszútávó tudáscserét segíti.

A Bridge to Benefits – Mesterkurzus megvalósítása a BKIK Projektmenedzsment Irodájának koordinációjával valósul meg, együttműködésben a Civil Impact Nonprofit Közhasznú Kft.-vel, valamint Majoros Zsuzsanna vezető mentorral és társadalmi vállalkozási szakértővel.

A BKIK több területen is támogatja a társadalmilag felelős nonprofit és forprofit vállalkozásokat, valamint a civil szervezeteket. Partnerségével megvalósított nemzetközi projektjei az egyszeri segítségnyújtás helyett a tartós kapcsolatok kialakítását ösztönzik a két szféra között a közép-európai országokban. A Bridge to Benefits Mesterkurzus a kamara egyik olyan kezdeményezése, amely élen jár szolgáltatási portfóliója megújításában, valamint a tevékenysége által támogatott vállalkozások körének bővítésében.

További információ:

https://nemzetkoziprojektek.bkik.hu/felelos-vallakozasok/bridge-t-benefits/