Social(i)makers

Social(i)makers

Social(i)makers

Social(i)makers 2019/12/09
Social(i)makers 11:05

 

Social(i)Makers

Társadalmi innovátorok transznacionális hálózatának létrehozása a közép-európai régió inkluzív fejlesztéséért

A Social(i)Makers projekt célja a társadalmi innovációs kapacitások növelése a társadalom különböző szereplőinek – politikai döntéshozók, pénzügyi intézmények, akadémiai szereplők és társadalmi innovátorok - bevonásával. A projekt keretében egy kétfázisú oktatási program megvalósítására kerül sor Ausztriában, Németországban, Magyarországon, Olaszországban, Lengyelországban, Szlovákiában és Szlovéniában.

A projekt partnerek által bevont szereplők egy tudásmegosztási folyamaton vesznek részt, mely felkészíti őket hatékony megoldásokkal szolgáló és fenntartható társadalmi innovációs kezdeményezések kialakítására. A kifejlesztett eszközök segítik a társadalmi innováció szereplőit abban, hogy közösen megismerjék és alkalmazzák a leginnovatívabb társadalmi innovációs eszközöket a fenntartható társadalmi innovációs kezdeményezések tervezésére és bevezetésére.

A Social(i)Makers projekt hozzájárul Közép-Európában a tudás és képességek fejlesztéséhez a társadalmi innováció előmozdítása érdekében egy terület alapú kapacitásfejlesztési stratégia létrehozásával.

A projektben a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara projekt partnerként vesz részt, mely a Közép-Európa Transznacionális Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

Projekt költségvetése: 3 653 957 EUR.

A projekt saját honlapja itt  érhető el.

További információ a projekttel kapcsolatban: projektiroda@bkik.hu