Tanulj SzakMÁt! 2020” Pályaorientációs és Szakképzési Börze

Tanulj SzakMÁt! 2020” Pályaorientációs és Szakképzési Börze

Tanulj SzakMÁt! 2020” Pályaorientációs és Szakképzési Börze

Tanulj SzakMÁt! 2020” Pályaorientációs és Szakképzési Börze 2020/04/20
Tanulj SzakMÁt! 2020” Pályaorientációs és Szakképzési Börze 15:54

Idén tavasszal az utolsó „békebeli” napon, azaz március 10-én rendeztük meg a középiskolásoknak szóló,

„Tanulj SzakMÁt!2020” Pályaorientációs és Szakképzési Börzét,

hagyományosan a MOM Sportközpontban.

A "SzakMÁzz!" pályaorientációs rendezvénysorozat a BKIK tevékenységének motorja, immár évek óta. Budapest Főváros Kormányhivatalával, mint elsődleges szakmai partnerünkkel való közös munkánk több erős oszlopon nyugszik: egyfelől az ergonomikus feladat- és forrásmegosztás, másfelől a folyamatos, tervezett és célorientált kommunikáció, harmadrészt a pályaorientáció mibenlétéről és a korcsoportos megközelítés módszertanát, illetve eszközrendszerét tekintve közös elvi és gyakorlati platform. Az évek gyakorlata abban a meggyőződésünkben erősített meg bennünket, hogy a szakmaismeret és az önismeret a sikeres választás két, egymástól el nem választható tényező. Ezért támogatjuk az élményalapú, a gyerekek közreműködésén alapuló aktivitásokat. A BKIK a szakképzésért felelős ágazati szereplők egyik legfontosabbika. Mint a területén működő gazdálkodó szervezetek érdekképviseleti köztestülete, rendszeresen összegyűjti a piaci szereplők tudás- szakemberigényét, így a szakképzés szereplőit egymáshoz, a kor igényeihez közelíti.

A „Tanulj SzakMát!” Pályaorientációs és Szakképzési Börze célja, hogy segítséget nyújtson az új szakképzési rendszerben való eligazodásban, a megfelelő szakma kiválasztásában, amely hozzájárul a szakképzésben végző fiatalok és felnőttek eredményes bekapcsolódásához a munka világába, valamint hogy támogatást nyújtson a pályaorientáció megerősítéséhez mind egyéni, mind intézményi szinten, ezzel hozzájárulva a pályaválasztás pedagógia-szakmai jellegű feladataihoz.

A rendezvényre látogatóként a fővárosban működő gimnáziumok és szakképző intézmények végzős diákjai, valamint regisztrált, szakképzésben részt venni szándékozó felnőtt álláskeresők kaptak meghívást. (az idei látogatószám közelített a 1500-hoz)

Ezért főleg olyan kiállítókat hívtunk a rendezvényre, akik felnőttképzési, esti, levelező tagozaton tudnak szakképzést biztosítani a látogatói célcsoport részére.

Az intézmények önálló standokon szórólapjaikkal, képzési tájékoztatóikkal, képzésekre szóló jelentkezési lapokkal és személyes információnyújtással várták az érdeklődőket.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megrendeztük a szakképzés jegyében egész napos színpadi programunkat, ahol a témakörben dolgozó szakemberek panelbeszélgetések keretében, különböző megközelítésből mutatták be az érintettek lehetőségeit. A látogatóknak alkalmuk nyílt a beszélgetésekbe bekapcsolódni, személyes kérdéseiket feltenni.

A kiállítás képgalériája megtekinthető az alábbi linken:

http://www.szakmazzbudapest.hu/2/galeria/2020