Tárgyalássorozat Varsóban és Krakkóban

Tárgyalássorozat Varsóban és Krakkóban

Tárgyalássorozat Varsóban és Krakkóban

Tárgyalássorozat Varsóban és Krakkóban 2020/09/01
Tárgyalássorozat Varsóban és Krakkóban 21:13

A Varsói Kereskedelmi Kamara elnökével, Marek Traczykkal 2019. augusztusában tárgyalás folytatott Varsóban a BKIK elnöki főtanácsadója, Dr. Kupcsok Lajos, Nemzetközi és Külgazdasági Kollégiumának alelnöke, Bornemisza Miklós és a BKIK delegációjához csatlakozó PMKIK elnöke, Dr. Vereczkey Zoltán.

Tárgyalópartnerünknek átadtuk kamaránk előzetes meghívását az idén novemberben megrendezésre kerülő Budapesti Kamarai Napok V4 / C4 programsorozatára, melyet a varsói társkamara elnöke elfogadott. Egyúttal az elnök meghívta kamaránkat a Varsóban 2019. november 19-én megrendezendő Lengyel Vállalkozás Napjára, illetve a 2020. május 20-21-re tervezett Ptak Warsaw Expo-ra és China Homelife rendezvényre.

Delegációnkat Varsóban fogadta Dr. Illés Pál Attila Magyarország Varsói Nagykövetségének helyettes vezetője és Kónya Gábor, a misszió gazdasági ügyekért felelős titkára. Partnereinkkel megállapodtunk, hogy a V4-es, valamint lengyel- magyar gazdasági ügyekben, különösen az export- és befektetési területeken összehangoljuk gazdaságszervező munkánkat.

A nagykövetség kamaránkkal együttműködve segíti a BKIK tagjait, regisztrált vállalkozóit a minél eredményesebb lengyelországi gazdasági tevékenység kialakításában, folytatásában. A nagykövetség vezetőit előzetesen meghívtuk a novemberi Budapesti Kamarai Napok V4-es blokkjára.

Krakkóban hazánk krakkói főkonzuljával, Dr. Körmendy Adrienne asszonnyal egyeztettünk az előttünk álló időszak magyarországi, V4-es és lengyelországi programjairól. Megegyeztünk főkonzul asszonnyal, hogy a gazdaságilag kiemelkedő fontosságú magyar-lengyel kapcsolatok fejlesztése érdekében a főkonzulátus és kamaránk közötti egyeztetéseket rendszeressé tesszük, közös vállalkozásfejlesztési programokat szervezünk, melynek része a Kamarai Napokra történő előzetes meghívásunk. A főkonzulátus vezetője a meghívást örömmel elfogadta.

Tárgyalássorozatunkat a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat (KKM) krakkói képviseletvezetőjével, Dr. Wisniewski Annával zártuk. Munkamegbeszélésünk központi témáját a BKIK-hoz tartozó vállalkozások lengyelországi exportjának elősegítése, valamint a képviseletnek a novemberi Kamarai Napokon való szerepvállalása jelentette.