Társadalmi egyeztetésen! – GINOP Plusz-1.2.3-21

Társadalmi egyeztetésen! – GINOP Plusz-1.2.3-21

Társadalmi egyeztetésen! – GINOP Plusz-1.2.3-21

Társadalmi egyeztetésen! – GINOP Plusz-1.2.3-21 2021/11/23
Társadalmi egyeztetésen! – GINOP Plusz-1.2.3-21 09:00

Társadalmi egyeztetés alá került a GINOP Plusz-1.2.3-21-es kódszámú felhívás, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztéseit támogatja meghatározott régiókban.

A pályázat teljes neve:  „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban” – ismerősen csenghet, de mit is jelent a végén, hogy leghátrányosabb helyzetű régió?

Nézzük is rögtön a területi korlátot. Míg más GINOP Plusz felhívásokban minden vidéki régió, valamint Pest megye is indulhatott, ezen a pályázaton csupán 4 régió - Dél-Dunántúl, Észak-Magyarország, Észak- Alföld, Dél-Alföld -, és a szabad vállalkozási zónák vállalkozásai pályázhatnak.

Minden olyan mikro-, kis- és középvállalkozás indulhat, amely rendelkezik 1 teljes lezárt üzleti évvel, átlagos statisztikai létszáma pedig 3 fő volt. A fent említett területi korlátozásoknak meg kell felelni!

További kizáró tényező lehet még, hogyha a pályázni vágyónak van már sikeres projektje a  GINOP Plusz-1.1.2-21 , GINOP Plusz-1.2.1-21 vagy GINOP Plusz-1.3.1-21 felhívás keretei között, úgy szintén nem jogosult indulni a szóban forgó kiíráson.

Mire igényelhető támogatás?

A támogatás köre széles, hiszen lehetőség van eszközök és gépek beszerzésére, infrastrukturális – és ingatlanberuházásokra, megújuló energiaforrású rendszerek telepítésére, tanácsadási szolgáltatások igénybevételére, képzésre, valamint információs - technológiafejlesztésre.

Minimum 10 millió, maximum 150,5 millió forint igényelhető, és akár 70%-os támogatás is kapható. Mint már megszokhattuk, első körben visszatérítendő támogatásról van szó, ez akkor alakul át vissza nem térítendővé, hogyha a megvalósítás során adott feltételeknek megfelel a vállalkozás.

Határidő

A pályázati anyagok benyújtása várhatóan 2022. január 17-én nyílik meg, és mindössze egy hétig lehetséges csak beadni az anyagokat. Azonban az elmúlt időszak tapasztalatai alapján elmondhatjuk, hogy érdemes az első napra időzíteni a beadást, hiszen a túligénylés miatt hamar lezárhatják a lehetőséget.

Amennyiben szeretne bővebben hallani a pályázatról, regisztráljon ingyenes online konferenciánkra, ide kattintva!

Hogyha személyes konzultációt szeretne, hogy megvitathassuk projektötletét, töltse ki adatlapunkat itt!

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker