Térítésmentes sétákra várjuk a Turizmus Világnapján!

Térítésmentes sétákra várjuk a Turizmus Világnapján!

Térítésmentes sétákra várjuk a Turizmus Világnapján!

Térítésmentes sétákra várjuk a Turizmus Világnapján! 2019/09/17
Térítésmentes sétákra várjuk a Turizmus Világnapján! 10:25
Minden év szeptember 27-én ünnepeljük a Turizmus Világnapját, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a turizmus fontosságára, politikai, kulturális, társadalmi és gazdasági értékeire.
 
 
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozata és Turizmus Vendéglátás Osztálya a kezdetektől csatlakozott a programhoz. Idegenvezetőink, Medzay Anikó szervezésében térítésmentesen (kivéve a múzeumi belépő díjak) sétákkal kedveskednek az érdeklődőknek ezen a napon.

A séták regisztrációhoz kötöttek, a létszámot az adott sétánál/programnál adtuk meg. Regisztrálni az adott sétánál megadott e-mail címen lehet egészen 2019. szeptember 26-ig, vagy amíg a helyek el nem fogynak. A programok változtatásának jogát fenntartjuk!

A programok többsége térítésmentesen látogatható, azonban a séták esetében, az idegenvezető megfelelő kihangosítását a Tour Guide System biztosítja. A városnéző sétáinkon Tourguide (VOX) készüléket használunk. Alkalmazásával az idegenvezető anélkül, hogy zajt keltene az utcán és a belső terekben, normál beszédhangon beszél a mikrofonba, a beszédét a hallgatósága a kihangosító eszköz segítségével séta közben távolabbról is folyamatosan követheti.  A kihangosító készülék (VOX) használati díja: 450 Ft/fő, mely díjat a helyszínen a készülék átvételekor kell megtéríteni a Tour Guide System munkatársa számára. Kérjük, hogy az összeget lehetőleg kis címletekben hozzák magukkal (200, 100, 50 Ft).

Programok

2019. szeptember 27. (péntek)

13 óra  A budavári Erdélyi bástya és környezete

13:45 óra A Pál utcai fiúk – Mobilapplikációs séta  Józsefvárosban és a Ferencvárosban

14 óra Látogatás Óbudán, az idén 125 éves Aquincumi Múzeumban

15 óra  Látogatás Óbudán, a Graphisoft parkban

A séták teljes ideje alatt kép- és hangfelvételek készülnek, melyeket a szervezők a rendezvény népszerűsítésével kapcsolatosan a későbbiekben nyilvánosságra hozhatnak és felhasználhatnak. Azzal, hogy Ön részt vesz a sétán, hozzájárul ezen felvételek készítéséhez és felhasználásához!