Turizmus restart

Turizmus restart

Turizmus restart

Turizmus restart 2021/04/28
Turizmus restart 12:39

MEGHÍVÓ

Tisztelt Hölgyem/Uram! 

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozata és V. Turizmus és Vendéglátás Osztálya tisztelettel meghívja Önt a

Turizmus restart

c. konferenciára és együtt gondolkodásra

A turizmus a pandémia által leginkább sújtott ágazat. Szállodák, vendéglátóhelyek többsége zárva, utazási irodák, rendezvényszervezők, idegenvezetők munka nélkül. A nyitás fokozatos lépéseit a kormány a beoltottak számához köti; 3,5 millió fő beoltottságának elérésével kinyithattak a teraszok, a 4 millió fő elérésével a szállodák, a vendéglátóhelyek belső helyiségei, stb. de csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők vehetik igénybe a szolgáltatásokat. De hol maradnak a rendezvények, fesztiválok? És mikor számíthatunk a külföldi vendégekre, amelyekből a budapesti szálláshelyek és a kapcsolódó szolgáltatások érzékelhető bevételre tudnának szert tenni? A virológusok óva intenek a járvány feltámadásától és az újabb bezárási hullámtól. A szakmabeliek pedig a fennmaradásért harcolnak. De valójában mi is a helyzet a turizmusban? Ki tudta túlélni ezt az egy évet és milyen problémákkal küzdenek az újra nyitás során a vállalkozások? Ilyen és hasonló kérdésekre keressük a választ konferenciánkon, kitekintve a határon túlra, a V4-ek országaiba és Szerbiába is. Örülnénk, ha az előadások után, előadóink részvételével együtt Önökkel tovább tudnánk gondolni ezen ágazat jövőjét. 

Időpont: 2021. május 5. (szerda) 13 óra 

A konferencián alkalmazott szoftver a „Zoom Client for Meetings”, amely a IDE kattintva tölthető le és telepíthető a számítógépére, illetve a mobiltelefonra fejlesztett alkalmazást az operációs rendszere szerinti alkalmazás áruházban „Zoom Cloud Meetings" elnevezéssel keresse. Az alkalmazás felhasználó oldali használata díjfizetéshez nem kötött, annak költsége a Kamarát terheli, de a konferenciaüléssel kapcsolatos adatforgalomért az internet szolgáltató az ülés résztvevője részére díjazást számíthat fel. 

Konferenciaszoba elérési útja:
https://us02web.zoom.us/j/88076396328?pwd=RS9UaEhLREc4V0NvS3g3aW95RitSUT09
Amennyiben nem a fenti elérési útvonal használatával jelentkezne be a videó konferencia hívásba, annak azonosítói a következők:
Meeting ID: 880 7639 6328
Passcode: 585458 

A konferenciaülés résztvevői előzetesen egy ún. várószobába lépnek be, ahol azonosításuk megtörténik, mielőtt a konferenciaülésen részt tudnának venni.
Kérem, hogy a Zoom alkalmazás indításakor az azonosítás megkönnyítése érdekében felhasználónévként teljes vezeték és utónevüket szerepeltessék.
Kérem, hogy a konferenciaülés időben történő kezdése érdekében az ülés kezdete előtt legalább 10 perccel jelentkezzenek be a rendszerbe. 

Felhívjuk figyelmüket a Budapest Brand nZrt. „Budapest újranyit!” c. április 27-ei online konferenciájára, mely 2 hétig visszanézhető a program hivatalos microseit-ján, a ERRE a LINKRE kattintva

Turizmus restart

c. konferencia és együtt gondolkodás 

2021. május 5. (szerda) 13 óra 

Program: 

A program moderátora: Bornemisza Miklós, az V. Turizmus, Vendéglátás Osztály elnöke 

13:00 óra Köszöntő
Szatmáry-Jähl Angéla, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozatának elnöke 

13:05 óra A rendezvény és fesztivál ipar jelene és jövője
Előadó: Márta István, a Magyar Fesztivál Szövetség elnöke 

13:20 óra A hajózás helyzete és lehetőségei a koronavírus után
Előadó: Jung Csaba, ügyvezető, Atlantis Visegrád Kft. 

13:40 óra A vendéglátás jelenlegi helyzete és jövőbeni kilátásai
Előadó: Kovács László, Magyar Vendéglátók Ipartestülete elnöke 

14:00 óra A fővárosi szállodaipar helyzete és a nyitás utáni nehézségek
Előadó: Varga Csaba, a Danubius Hotels Emberi Erőforrások Igazgatója, MSZÉSZ képviseletében 

14:20 óra Turizmusfejlesztési együttműködési lehetőségek a V4-ek országaiban
Előadó: dr. Kupcsok Lajos, Budapesti kereskedelmi és Iparkamara, nemzetközi tanácsadó 

14:40 óra Vajdasági turizmus ma és várakozások
Előadó: Kismarton Ottó, a BKIK Törökbecsei Információs Irodájának vezetője 

15: 00 óra Észrevételek, kérdések, együtt gondolkodás 

Megtisztelő részvételére számítunk. A rendezvényen való részvétel térítésmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött, ezért részvételi szándékát feltétlenül jelezze a BKIK regisztrációs felületén.

REGISZTRÁCIÓ

A programváltozás jogát fenntartjuk!

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) tájékoztatja a résztvevőket, hogy a rendezvényen kép- és/vagy hangfelvétel készül. A résztvevő a rendezvényen való regisztrációjával, részvételével előzetes és kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy a BKIK a megadott személyes adatait kezelje, így ahhoz is, hogy a rendezvényen róla kép- és/vagy hangfelvétel készüljön, s ezeket a BKIK a rendezvényről szóló tájékoztatásaiban, valamint egyéb kiadványaiban és online felületein felhasználja.

Az BKIK tájékoztatja a résztvevőket, hogy a rendezvényen való részvétel biztosítása és az ehhez kapcsolódó költségek igazolása céljából megadott személyes adataik (név, aláírás, mobilszám, e-mail cím, képmás és/vagy hangfelvétel) kezelésére az BKIK adatvédelmi szabályzatában foglaltak az irányadók.