Turizmus Világnapja 2021 - a Duna-part vonzásában

Turizmus Világnapja 2021 - a Duna-part vonzásában

Turizmus Világnapja 2021 - a Duna-part vonzásában

Turizmus Világnapja 2021 - a Duna-part vonzásában 2021/09/15
Turizmus Világnapja 2021 - a Duna-part vonzásában 12:09

Az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) azzal a céllal hozta létre a Turizmus Világnapját, hogy ezen a napon a turisták és a turisztikai szolgáltatók, valamint a turisztikai szektorban dolgozók együtt ünnepeljék a turizmust, és felhívják a figyelmet a szektor társadalmi, kulturális és gazdasági értékére. A BKIK Kereskedelmi Tagozata a kezdetektől, 2011-től csatlakozott az eseményhez. A 2021. évre tervezett sétáink a Duna-parti városrészekbe hívják a séták kedvelőit.

Az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) azzal a céllal hozta létre a Turizmus Világnapját, hogy ezen a napon a turisták és a turisztikai szolgáltatók, valamint a turisztikai szektorban dolgozók együtt ünnepeljék a turizmust, és felhívják a figyelmet a szektor társadalmi, kulturális és gazdasági értékére. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozata a kezdetektől, 2011-től csatlakozott az eseményhez.

A 2021. évre tervezett sétáink a Duna-parti városrészekbe hívják a séták kedvelőit. A Duna nemcsak meghatározó eleme Budapest látképének, turisztikai, gazdasági szerepe is vitathatatlan a főváros életében. Mostani csoportos idegenvezetéseink nemcsak a dunai rakpartok múltbeli jelentőségét mutatják be, de korunk fejlesztéseit is, kicsit a jövőbe tekintve.   

Ellátogatunk az óbudai Duna-partra, a Vízivárosba és Újbudára, a Lágymányosi – öböl környékére. A vizivárosi sétánk – a MAHART-PassNave Kft.-vel együttműködve – hajós városnézéssel is összeköthető.

Sétáink programja röviden:

A sétákra a továbbiakban nem tudunk előzetes regisztrációt fogadni, érdeklődése esetén kérjük, jelenjen meg az adott séta találkozó pontján a megadott időben és jelentkezzen az idegenvezetőnél!

2021. szeptember 24. péntek, 13:45 óra - Egykor volt Óbudai Gázgyár - a Dunánál
Rövid séta az Óbudai Gázgyár munkás lakótelepén, valamint a Graphisoft Parkban

2021. szeptember 25. szombat, 12:45 óra - Séta egy Duna-parti városrészben, Csillaghegyen
A Budapesti Történeti Múzeum Baráti Köre sétája a Turizmus Világnapján

2021. szeptember 25. szombat, 14:45 óra - Séta a Budai Várnegyed alján, Víziváros terein
Három az egyben vagy külön-külön, a MAHART PassNave Kft. jóvoltából hajós városnézéssel egybe köthető séta      

2021. szeptember 26. vasárnap, 13:45 óra - Séta a Lágymányosi-öböl környékén
A lágymányosi egyetemi campuson, az Infopark területén és a Kopaszi-gáton


További programok:

Kőfejtők, források és dunai vízpart gazdag természeti közegében kialakult Csillaghegy városrészbe látogatunk a - régészeti, természeti, kulturális értékeink iránt érdeklődő, idegenvezetők, országjárók, városvédők alkotta - Budapesti Történeti Múzeum Baráti Köre Egyesületének a sétáján. 

Ajánljuk továbbá a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Bevásárló utca menedzsmentjének sétáit, melyek a Palotanegyedbe, a Bartók Béla Boulevard-ra, és a SZÁMALK - Szalézi Technikum és Szakgimnázium tanulóinak vezetésével a régi Terézváros főutcájába, a Király utcába kalauzolnak.


Általános tudnivalók:

Sétáink alapvetően térítésmentesek, de regisztráció kötelesek. Az idegenvezetők munkadíját és a szervezési díjat a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozata fizeti. A létszám általában 25 főben limitált, továbbá kötelező a Tourguide (VOX) készülék használata. Erre a megfelelő távolság betartása, és a hanghatások kiszűrése érdekében van szükség. A VOX készülék bérlése 500,- Ft/fő, amelyet a résztvevőknek kell megfizetniük.  A helyszínre annyi készülék kerül kiszállításra, ahányan regisztráltak, viszont e nélkül nem vehetnek részt a sétán. Egyetlen kivétel, ha valaki egészségügyi okból nem tudja használni a készüléket, természetesen ebben az esetben eltekintünk tőle. Kérjük, hogy előre készítsék ki – lehetőleg 500 Ft-os címletben - az összeget, hogy pontosan, a feltüntetett időben tudjuk megkezdeni a sétákat. Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük.   

A Turizmus Világnapja keretében meghirdetett összes beltéri programon a szájat és orrot eltakaró maszk használata kötelező! Kérjük, hogy tartsák be a legalább 1,5-2 méteres távolságot! Amennyiben bármilyen COVID-19 fertőzésre jellemző tünete van, igazoltan pozitív, vagy kontakt személynek minősül, semmiképp se vegyen részt a programokon! A helyi programok szervezői a szükséges óvintézkedésekről gondoskodnak.

Amennyiben a járványügyi szabályok változnak, úgy azok mindenkori betartása mellett lehet majd az eseményen részt venni. Ha előírják védettségi igazolvány feltételét, akkor csak annak birtokában.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) tájékoztatja a résztvevőket, hogy a rendezvényen kép- és/vagy hangfelvétel készülhet. A résztvevő a rendezvényen való regisztrációjával, részvételével előzetes és kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy a BKIK a megadott személyes adatait kezelje, így ahhoz is, hogy a rendezvényen róla kép- és/vagy hangfelvétel készüljön, s ezeket a BKIK a rendezvényről szóló tájékoztatásaiban, valamint egyéb kiadványaiban és online felületein felhasználja.

Az BKIK tájékoztatja a résztvevőket, hogy a rendezvényen való részvétel biztosítása és az ehhez kapcsolódó költségek igazolása céljából megadott személyes adataik (név, aláírás, mobilszám, e-mail cím, képmás és/vagy hangfelvétel) kezelésére az BKIK adatvédelmi szabályzatában foglaltak az irányadók.

A programok részletes leírását az alábbi linkekre kattintva töltheti le.

2021. szeptember 24. péntek, 13:45 óra - Egykor volt Óbudai Gázgyár - a Dunánál
2021. szeptember 25. szombat, 12:45 óra - Séta egy Duna-parti városrészben, Csillaghegyen
2021. szeptember 25. szombat, 14:45 óra - Séta a Budai Várnegyed alján, Víziváros terein
2021. szeptember 26. vasárnap, 13:45 óra - Séta a Lágymányosi-öböl környékén