Turizmus Világnapja 2022 – Ismét úton

Turizmus Világnapja 2022 – Ismét úton

Turizmus Világnapja 2022 – Ismét úton

Turizmus Világnapja 2022 – Ismét úton 2022/09/15
Turizmus Világnapja 2022 – Ismét úton 15:20

Idén a programokat az újraindulás jegyében, a Turizmus Világnapja előtti hétvégén szervezzük, hogy minél többen részt tudjanak azokon venni és megismerni Budapest rejtett és ismert szépségeit.

Szeptember 27-én, a Turizmus Világnapján az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére a turisták és a turisztikai szolgáltatók, valamint a turisztikai szektorban dolgozók együtt ünnepelik a turizmust, és felhívják a figyelmet a szektor társadalmi, kulturális és gazdasági értékére. Különösen fontos ez idén, hiszen az elmúlt években a szektor különösen komoly károkat szenvedett Budapesten. A BKIK Kereskedelmi Tagozata a kezdetektől szervez programokat az eseményhez kapcsolódva.  

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara turisztikai és vendéglátóipari vállalkozásokat tömörítő Kereskedelmi Tagozata állandó szereplője a Turizmus Világnapja budapesti programjainak. Különös jelentősége van most a programsorozatnak, hiszen idén a teljes turisztikai szektor azért küzd, hogy újrainduljon a budapesti turizmus, amelynek a COVID éveit követően még nélkülöznie kellett az idegenforgalom jelentős részét. A BKIK azért szervezte nyár elején a Kamarai Hajó elnevezésű szakmai rendezvényt is, hogy a résztvevő kapcsolódó szektorok szakemberei a vidéki kamarai képviselőinek közreműködésével feltárják azokat a fókuszpontokat, amelyek segíthetnek a fővárosba irányítani a belföldi turizmus forgalom egy részét.

Idén a programokat az újraindulás jegyében, a Turizmus Világnapja előtti hétvégén szervezzük, hogy minél többen részt tudjanak azokon venni és megismerni Budapest rejtett és ismert szépségeit. A sétákat a BKIK Idegenvezetői Továbbképző Központhoz kapcsolódó, képzett idegenvezetők közreműködésével, valamint a  BKIK Kereskedelmi Tagozatának támogatásával valósítjuk meg. Mivel idén a Világnap keddi napra esik, így előtte hétvégén is szervezünk városnéző programokat.

Sétáink programja:

2022.szeptember 23. péntek 14.30 - A Keleti HÉV vonalán - a Keleti Pályaudvartól a Cinkotai Járműtelepig - Buszos városnézés a Kertvárosi és a Naplás-tavi kilátó megtekintésével

2022.szeptember 23. péntek 16.00 - Séta a Városligetben - Mérnöki bravúrok, korszakalkotó technológiák nyomán

2022.szeptember 24. szombat 13.00 - Séta a Nagykörúton - A legendás Nagykörűt fénykorát felidéző kirándulás  

2022.szeptember 24. szombat 16.00 – a Hotel Britannia, a Teréz körút első luxus szállodájának legendája - A Nagykörúti sétánk folytatásaként a Radisson Blu Béke Hotel és a Zsolnay kávéház mutatkozik be. A részvételhez külön regisztráció szükséges.

2022.szeptember 25. vasárnap 10.00 - Utazás Budapest szigetei felett …és séta az Óbudai Gázgyár lakótelepén és a Graphisoft Parkban

2022.szeptember 24. szombat - Városnézés szárazföldön és vízen - A Turizmus Világnapja alkalmából „ Három az egyben vagy külön – külön ” - városnéző programot kínálunk az érdeklődőknek.

1. Pestről Budára hajóval

2. Vízivárosi séta (Regiszrálni csak erre szükséges.)

3. Budáról Pestre hajóval 

Aki a hajós városnézés (ekk)el kombinált programunkon kíván részt venni, megválthatja napijegyét a MAHART PassNave Kft. Vigadó téri jegypénztárában elővételben (naponta 11.00-21.00 között), vagy indulás előtt a helyszínen a szabad helyek függvényében.          

Vigadó téri hajóállomásA "Bérletes hétvégék" akció keretében a havi vagy annál hosszabb lejáratú bérletekkel ingyen utazhatnak, de regisztrációs jegyet kell váltani.

Menetrend, tájékoztatás itt olvasható : https://mahartpassnave.hu/hu/menetrend2/fovarosi-seta-es-programhajok/budapesti-korjarat1/

További programok:

2022.szeptember 27. kedd 9.30 - Látogatás a Főváros és Magyarország egyetlen kommunális hulladéktüzelésű erőművébe és a Köztisztasági Múzeumba A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi tagozata folytatja tavaly útjára indított programját, melyben a turisztikai rendezvény alkalmából egy fővárosi ipari üzem, közmű tevékenységével ismerkedhetünk.


Általános tudnivalók:

Sétáink alapvetően térítésmentesek, de regisztráció kötelesek. Az idegenvezetők munkadíját és a szervezési díjat a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozata fizeti. A létszám általában 25 főben limitált, továbbá kötelező a Tourguide (VOX) készülék használata. Erre a megfelelő távolság betartása, és a hanghatások kiszűrése érdekében van szükség. A helyszínre annyi készülék kerül kiszállításra, ahányan regisztráltak, viszont e nélkül nem vehetnek részt a sétán. Egyetlen kivétel, ha valaki egészségügyi okból nem tudja használni a készüléket, természetesen ebben az esetben eltekintünk tőle.   

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) tájékoztatja a résztvevőket, hogy a rendezvényen kép- és/vagy hangfelvétel készülhet. A résztvevő a rendezvényen való regisztrációjával, részvételével előzetes és kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy a BKIK a megadott személyes adatait kezelje, így ahhoz is, hogy a rendezvényen róla kép- és/vagy hangfelvétel készüljön, s ezeket a BKIK a rendezvényről szóló tájékoztatásaiban, valamint egyéb kiadványaiban és online felületein felhasználja.

Az BKIK tájékoztatja a résztvevőket, hogy a rendezvényen való részvétel biztosítása és az ehhez kapcsolódó költségek igazolása céljából megadott személyes adataik (név, aláírás, mobilszám, e-mail cím, képmás és/vagy hangfelvétel) kezelésére az BKIK adatvédelmi szabályzatában foglaltak az irányadók.