Új eszközbeszerzésre pályázhatnak a Pest megyei kkv-k

Új eszközbeszerzésre pályázhatnak a Pest megyei kkv-k

Új eszközbeszerzésre pályázhatnak a Pest megyei kkv-k

Új eszközbeszerzésre pályázhatnak a Pest megyei kkv-k 2019/02/19
Új eszközbeszerzésre pályázhatnak a Pest megyei kkv-k 20:10
A Pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozások szerdától adhatják be támogatási kérelmeiket a 4,5 milliárd keretösszegű eszközbeszerzéseket támogató pályázati felhívásra.
 
 
Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára elmondta, a vállalkozások a támogatásokat olyan új eszközök beszerzésére igényelhetik, mint a gyártósor, a gépsor, vagy informatikai eszköz vásárlására, de termékek tárolására, valamint anyagmozgatásra szolgáló tárgyi eszközök beszerzéséhez szükséges pénzösszegre is pályázhatnak. Az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy a pályázaton gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések, valamint információs technológia-fejlesztések is elszámolhatók.
 
Rákossy Balázs kiemelte, a pályázaton 2,5 milliárd forint értékben nagyléptékű – 60-300 millió forint támogatási igényű – fejlesztésekre, valamint 2 milliárd forint értékben kisléptékű – 10-60 millió forint támogatási igényű – fejlesztésekre van lehetőség.
 
A pályázat célja a Pest megye területén székhellyel rendelkező vállalkozások termelőeszköz-beruházásának támogatása, a mikro-, kis- és középvállalkozások fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, továbbá piaci helyzetének erősítése, a munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása, illetve a helyi gazdaság megerősítése.
 
A támogatási kérelmeket február 20-án reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók a Magyar Államkincstár oldalán.