Új terminál épül Ferihegyen

Új terminál épül Ferihegyen

Új terminál épül Ferihegyen

Új terminál épül Ferihegyen 2019/02/06
Új terminál épül Ferihegyen 15:55
2024-re új terminál építését jelentették be, de már a következő két évben 6,5 milliárd forintot fordítanak fejlesztésekre, melyek elsősorban az utasok kényelmét és biztonságát szolgálják.
 
 
A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalma 2015 óta közel 50 százalékkal nőtt, a terminálok 2018-ban mintegy 15 millió utast fogadtak és indítottak. A dinamikus fejlődésre tekintettel a repülőtér nemrégiben bejelentette egy új terminálépület megépítését a jelenlegi 2. Terminál tőszomszédságában, a vállalat pedig az addig tartó átmeneti időszakban is a lehető legkényelmesebb szolgáltatást szeretné nyújtani az utasok számára – írja a Blogstar.
 
A tervek szerint 2024-ig összesen 225 milliárd eurót terveznek a további fejlesztésekre költeni, a Budapest Airport bejelntése szerint a övetkező két év során folyamatos beruházásokat hajtanak végre, amelyeknek köszönhetően gyorsabbá, kiszámíthatóbbá és kényelmesebbé válik a repülős utazás. A fejlesztéseket összefogó bud:plusz program keretein belül már 2019 első felében látványos változáson esik át a repülőtér. A megújuló biztonsági ellenőrzésnek és önkiszolgáló poggyászfeladásnak köszönhetően a Budapest Airport felkészülten várhatja majd a nyári utazási szezont.
 
"Folyamatosan figyeljük utasaink visszajelzéseit, ezeket figyelembe véve terveztük meg a bud:plus program beruházásait. Elsőként azokra a területekre koncentrálunk, amelyek a legtöbb figyelmet kapják az utasoktól, illetve a legjobban gyorsítják az áthaladást a repülőtéren. Célunk, hogy hozzájáruljunk utasaink kényelemérzetéhez, illetve hogy felgyorsítsuk a repülésnél kötelező biztonsági és egyéb eljárásokat. Ezáltal a repülőtér utasai több minőségi időhöz juthatnak a terminálon.”
 
– fogalmazott Huszka Péter, a Budapest Airport forgalmi igazgatója a fejlesztésekkel kapcsolatban.
 
A 2019 nyaráig megvalósuló beruházások legtöbbje az utasok kényelmét és tájékozódását, valamint a biztonsági és határátlépési intézkedéseket érinti. A bud:plus program első szakaszának beruházásai 2019 nyarán fejeződnek be, a Budapest Airport összesen mintegy 6.5 milliárd forintot fordít csak erre a célra az új terminál megépüléséig hátralevő időben.
 
A beruházás részleteiről a Blogstar.hu oldalon olvashatnak részletesen.