Új üzleti rend az újraépítkezésért

Új üzleti rend az újraépítkezésért

Új üzleti rend az újraépítkezésért

Új üzleti rend az újraépítkezésért 2020/07/06
Új üzleti rend az újraépítkezésért 14:32

Hogyan rendeződik át a hazai és a nemzetközi fizetőképes vásárlóerő? Milyen alapokra és hogyan építsünk fel egy válságálló, stabil és működőképes új stratégiát? A vállalkozások talpon maradását és újraindítását segítő konkrét megoldásokat és módszereket a témakör szakértői mutatták be a BKIK Kereskedelmi Tagozata szervezésében 2020. július 2-án megrendezett CRISIS 2020 válságkezelés stratégiai megközelítése, operatív kezelése és az új stratégia felépítése című konferencián.

A járvány után megtartott első előadás óvintézkedései betartása miatt korlátozott létszámban megrendezett előadást online is követhették az érdeklődők. A BKIK Széchenyi termében megjelenteket, valamint az élőben közvetített konferencia résztvevőit Szatmáry-Jähl Angéla tagozati elnök köszöntötte.

Az előadássorozatot a Mentors & Partners Group official partnere részéről Bíró Attila és Dr. Pócz János közös prezentációja nyitotta meg. A stratégiai tanácsadással, üzletfejlesztéssel foglalkozó szakemberek a munkavállalókat, munkáltatókat és a családokat ért válság tekintetében elsősorban humán oldalról, az egyes személyiségtípusok, generációk viselkedésreakciójának elemzésével mutatták be a piacra gyakorolt hatásukat, illetve a COVID-19 válságból kiutat mutató stratégiai és a gyakorlati megoldásokat.

Az MKB képviseletében Ginzer Ildikó vezérigazgató-helyettes Lélegeztetőgépet a gazdaságnak is! című előadásában egy rövid globális nemzetközi kitekintés után a hazai kilátásokat, a magyar gazdaság védelme érdekében hozott biztonsági intézkedéseket, a keresleti és kínálati oldalt egyaránt érintő pénzügyi megoldásokat kínáló lehetőségeit taglalta.

Az előadók sorában Kecskés Aliz, a BÁV Faktor Zrt. értékesítési csoportvezetője a vállalkozások likviditásának megőrzésére irányuló, biztosítást és fedezetet nyújtó faktoring finanszírozást emelte ki. Egy, a piaci szereplőkkel végzett kutatási eredmény alapján külön kitért az egyes ágazatokat érintő helyzetképre.

Biró György, a LENS Consulting Group üzletfejlesztési igazgatója az automatizálás piaci hátterének – igényeinek, megoldásainak, kivitelezésének – és folyamatainak prezentálása mellett mutatta be, hogyan lehet biztosítani a humán erőforrás és az automatizálás tökéletes egyensúlyát. Bár a járványt követően a munkerőpiac megváltozik és az emberek fizikai jelenléte iránti igény csökkent, az igazán jó munkaerő továbbra is hiány lesz a piacon.

Az új típusú válságkezelési lehetőségekről, újradefiniált stratégiákról, a vállalkozásokat újra építkezéséről szóló értekezések sorát Bodor Csaba, a FlexiBill Kft. üzletfejlesztési vezetője a digitális számlázást és ügyintézést bemutató interaktív diasorozattal, majd a résztvevőkkel folytatott eszmecserével zárta.

 

Az egyes prezentációkat honlapunkon az alábbiakban érik el az érdeklődők.

Ginzer Ildikó: Lélegeztetőgépet a gazdaságnak is!

Kecskés Alíz: Hogyan maradjunk likvidek?

Bíró György: CRISIS 2020 – Automation and Control