V4-es tárgyalások Krakkóban

V4-es tárgyalások Krakkóban

V4-es tárgyalások Krakkóban

V4-es tárgyalások Krakkóban 2020/09/01
V4-es tárgyalások Krakkóban 21:13

Krakkói Kereskedelmi és Iparkamara igazgatójával, Rafal Kulczyckivel Krakkóban tárgyalt 2019 decemberében a BKIK elnöki főtanácsadójaDr. Kupcsok Lajos. A krakkói kamarai igazgató tájékoztatást kapott a BKIK megújult szolgáltatási struktúrájáról, a 2020–2024 közötti időszakra elkészített külgazdasági stratégiájáról, valamint kamaránk V4-es munkájáról, terveiről. Tárgyalópartnerünk kifejezte együttműködési és a visegrádi országokat érintő közös kamarai munkába való bekapcsolódási szándékát.

Elnöki főtanácsadónkat fogadta Dr. Körmendy AdrienneMagyarország Krakkói Főkonzulátusának főkonzulja, valamint a főkonzulátus külgazdasági attaséjaNyitrai Zoltán. Hazánk krakkói főkonzuljával folyamatos munkakapcsolatban vagyunk, a közös munkát már 2019 augusztusában elindítottuk. A 2019. novemberi Kamarai Napokon a főkonzulátus nem csupán képviseltette magát, hanem konstruktívan részt vett szakmai munkánkban. Ezúttal főként a BKIK új külgazdasági stratégiájából adódó V4-es feladatok képezték a megbeszélés tárgyát. Kijelölésre kerültek a jövő évi együttműködési pontok, köztük a közös fellépést igénylő lengyelországi expók és vállalkozásfejlesztési konferenciák.

A BKIK képviselője egyeztetett a Külgazdasági és Külügyminisztérium Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózatának (CEDkrakkói képviseletvezetőjével, Dr. Wisniewski Annával. A képviseletvezető immár fél éve lengyelországi gazdaságszervezési munkánk aktív részese, köztük a Kamarai Napok lengyel blokkjának sikeres előadója. Ezennel a BKIK küldöttgyűlése által elfogadott szakmai munkaprogramnak a képviselet működési területére eső elemeit egyeztettük. Megállapodtunk a Budapesten, illetve Krakkóban megrendezésre kerülő, munkaprogramban szereplő, első félévi feladatok ütemezésében.

A főkonzulátus közvetítésével, a Lengyel – Amerikai Kereskedelmi Kamara kezdeményezésére, a kamara képviselőjével, Dr. Ewa Piacentilével zárult a tárgyalássorozat. A megbeszélésen Piacentile asszony bemutatta a vegyes kamara tevékenységét, kifejezte a V4-es kamarai összefogás iránti érdeklődésüket azzal, hogy szeretnék részletesebben megismertetni a V4-es területi kamarák vállalkozóival az amerikai kontinensre irányuló kereskedelmi közvetítői munkájukat, különös tekintettel a V4-es relációból érkező export előnyös feltételeire.