V4-es tárgyalássorozat Kassán

V4-es tárgyalássorozat Kassán

V4-es tárgyalássorozat Kassán

V4-es tárgyalássorozat Kassán 2020/09/01
V4-es tárgyalássorozat Kassán 21:13

V4-es tárgyalássorozat Kassán

A V4-es országok területi kereskedelmi és iparkamaráival épített kamarai szövetség fontos állomásaként Kassán, a Kassai Kereskedelmi és Iparkamara elnökével, Dr. Igor Cappal és igazgatójával, Monika Kociovával folytatott tárgyalást Dr. Kupcsok Lajos, a BKIK elnöki főtanácsadója. A kassai társkamarával a központi régió kamaráinak több évre visszanyúló munkakapcsolata van, legutóbb a Kamarai Napok programjában a szlovákiai delegáció tagjaként dolgoztunk együtt. A kassai kamara elnökét és igazgatóját az elnöki főtanácsadó tájékoztatta a BKIK küldöttgyűlésének a V4-es relációt érintő döntéseiről, a 2020 -2024 közötti külgazdasági stratégia fő irányairól és az annak végrehajtására elfogadott 2020-as szakmai munkaprogram elemeiről. Egyetértettünk abban, hogy a stratégiában és a szakmai munkaprogramban foglaltaknak megfelelően kiemelt közös feladatunk az exportfejlesztés, a beruházásösztönzés és a V4-es reláció vállalkozóinak a harmadik országok piacán való megjelenésének elősegítése.

Elnöki főtanácsadónkat bemutatkozó látogatáson fogadta Magyarország Kassai Főkonzulátusának új vezetője, Gris Emese Diána első beosztott konzul. A magyar diplomácia kassai vezetője összefoglalót kapott V4-es kassai tárgyalásaink céljairól, melyek megvalósításában kamaránkat támogatásáról és együttműködéséről biztosította.

Kiemelten foglalkoztunk tagjainknak, regisztrált vállalkozóinknak a térségben szervezett vásárokon és kiállításokon való megjelenésével, melynek kapcsán megállapodtunk, hogy összehangoltan lépünk fel a felvidéki sikeres, központi régiós vállalkozói megjelenések érdekében.

 

A BKIK képviselője egyeztetett a Külgazdasági és Külügyminisztérium Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózata (CEDkassai képviseletének vezetőjével, Mihók Gáborral és helyettesével, Major Imrével. Mihók úr több kamarai ciklus óta folyamatos munkakapcsolatban áll a központi régió kamaráival, a BKIK-val és a PMKIK-val, legutóbb nagysikerű előadásokat tartott a Kamarai Napok rendezvénysorozatán a szlovákiai piaci vállalkozói lehetőségekről.

A képviseletvezetővel áttekintettük a BKIK küldöttgyűlése által elfogadott külgazdasági stratégiát és szakmai munkaprogramot. Beazonosítottuk a közös cselekvést igénylő feladatokat és rendezvényeket.