Vállalkozói fórum - határtalan kitekintéssel

Vállalkozói fórum - határtalan kitekintéssel

Vállalkozói fórum - határtalan kitekintéssel

Vállalkozói fórum - határtalan kitekintéssel 2019/05/27
Vállalkozói fórum - határtalan kitekintéssel 09:35

A kerület vállalkozói egy baráti találkozón tájékozódhattak számukra fontos kérdésekről, a környezetüket érintő fejlődésekről és kitekintést kaptak a hazai, sőt a nemzetközi gazdaságról, azok összefüggéseiről is. 

 

A kerület vállalkozói egy baráti találkozón tájékozódhattak számukra fontos kérdésekről, a környezetüket érintő fejlődésekről és kitekintést kaptak a hazai, sőt a nemzetközi gazdaságról, azok összefüggéseiről is. A fórumot, május 22-én, a Gombás Étteremben rendezték meg.

Jó, ha a kerületi vállalkozók nemcsak véletlenül futnak össze, hanem néha szervezett formában találkozhatnak, és fehér asztalnál beszélhetik meg dolgaikat, illetve nívós előadásokat hallgathatnak meg aktuális kérdésekről. A fórumot a Budapesti Kereskedelmi Iparkamara XVIII. és IV. Kerületi Tagcsoportja, az Ipari Tagozattal, a VIII. Közüzemek, Közszolgáltatások osztállyal közösen rendezte, a megjelenteket Erdődy Viktor, a BKIK XVIII. kerületi tagcsoport elnöke köszöntötte, és arra buzdított mindenkit, hogy rendszeresen kövessék nyomon a kamara honlapját, amelyből mindent megtudhatnak, amivel megkönnyíthetik munkájukat, s segít eligazodni a jogszabályokban is. Ezenkívül, megemlítette a „Cégkapu a gyakorlatban” díjmentes képzést, mely a XVIII. Kerületi Tagcsoport szervezésében valósul meg a XVIII. Kerületi Szolgáltató Irodában, ezzel is bővítve a kamara szolgáltatásainak körét.

Ezután Ughy Attila polgármester részletesen bemutatta a kerület készülő büszkeségét, a Lőrinci Sportcsarnokot, új nevén a Budapest Airport Arénát.

“Hosszú, alapos előkészület után május 8-án helyeztük el az új alapkövet, és a tervek szerint jövőre birtokba vehetjük a multifunkcionális épületet, amely egyaránt kiszolgálja az élsportot és a tömegsportot, s nemcsak a sportnak, de többek között iskolai rendezvényeknek is helyet ad” – mondta.

Szatmáry-Jahl Angéla, a BKIK Kereskedelmi Tagozat elnöke arról beszélt, hogy a kamara képviseli a vállalkozókat, akiknek legalább húszféle szolgáltatást tud nyújtani. A IV. kerületi tagcsoport elnöke, Hegyaljai István pedig arról szólt, hogy mennyire fontos a nagy szakember-hiány miatt a pályaválasztás előtt álló 7-8. osztályos tanulók technikai oktatása és az élményalapú ismeretterjesztés, a pályaorientáció.

“A kamara nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ez a korosztály szakmát tanuljon” – tette hozzá Zsabka Zsolt, a BKIK Ipari Tagozat elnökének a vezérgondolata az volt, hogy a felfutó építőiparban olyan szakembereket ajánlanak az építkezésekhez, akik megfelelő referenciákkal rendelkeznek, hogy kiszűrjék a kontárokat.

A fórumra meghívták a híres közgazdász párost, dr. Boros Imrét és dr. Bogár Lászlót, de ez utóbbi, családi okokból, nem tudott eljönni a Gombásba. Boros Imre szokásához híven nyíltan és őszintén – s főleg közérthetően – ecsetelte a hazai, valamint a nemzetközi gazdasági- és politikai helyzetet, majd zárszóként a következőket mondta:

“Oktatásunk bűne, hogy nem gyakorlati orientációjú. A kis- és középvállalkozást versenyképessé kell tenni, mert különben végünk! Önök a magyar gazdaság motorjai, a gazdasági emelkedés zálogai. Nyomuljanak bátran a kormányzatnál, mely fogadóképes!”

Fehér asztalnál folytatódott tovább a hasznos eszmecsere.