Változik az egyetemes energiaszolgáltatásra jogosultak köre

Változik az egyetemes energiaszolgáltatásra jogosultak köre

Változik az egyetemes energiaszolgáltatásra jogosultak köre

Változik az egyetemes energiaszolgáltatásra jogosultak köre 2022/06/21
Változik az egyetemes energiaszolgáltatásra jogosultak köre 08:31

Az MVM Next arra kéri ügyfeleit, hogy akik nem jogosultak 2022. augusztus 1-jétől az egyetemes szolgáltatásra tegyenek nyilatkozatot, hogy folytatólagos maradhasson számukra az energiaszolgáltatás.

Módosításra került az egyetemes szolgáltatásra jogosultak körének meghatározásáról szóló 217/2022. (VI. 17.) Korm. rendelet, amely szerint változik az egyetemes energiaszolgáltatásra jogosultak köre. 2022. augusztus 1-jével bevonásra kerül a lakossági felhasználók körébe az önkormányzati és állami bérlakásban, valamint szállóférőhelyen élők felhasználási helyei ellátása biztosításának mértékéig a helyi önkormányzat és az állami bérlakás, valamint a szállóférőhely üzemeltetője.

A Kormány döntése értelmében az idei év végéig működőképességük megőrzése érdekében a mikrovállalkozások továbbra is rezsicsökkentett, azaz a nem lakossági egyetemes szolgáltatás árképzésnek megfelelő áron jogosultak villamos energiát és földgázt vételezni a kormányrendeletben meghatározott 4 606 kWh éves összesített villamosenergia-fogyasztás és 1489 m3 éves összesített gázfogyasztás erejéig.

Az MVM Next arra kéri ügyfeleit, hogy akik nem jogosultak 2022. augusztus 1-jétől az egyetemes szolgáltatásra, tegyenek nyilatkozatot a saját érdekükben 2022.július 1-ig, így végső menedékes jogintézmény keretében folytatólagos maradhasson számukra az energiaszolgáltatás.

Nyilatkozat hiányában az egyetemes szolgáltatásra már nem jogosult ügyfeleknek nem köteles az MVM Next energiaellátását biztosítani.