Véget értek a BKIK nyári tábori programjai

Véget értek a BKIK nyári tábori programjai

Véget értek a BKIK nyári tábori programjai

Véget értek a BKIK nyári tábori programjai 2022/09/02
Véget értek a BKIK nyári tábori programjai 09:28

Idén négy helyszínen, hat partnerszervezettel, összesen 76 foglalkozást tartottunk.

Több mint 1100 gyermek vett rész az eseményeken. Többek között készíthettek marcipánrózsát, faraghattak fa-állatkákat, kézműveskedhettek, fejlesztő és önismereti játékokat játszhattak a táborozók.

Az egyik sláger az Ability-akadályverseny volt, ahol érzékenyítő céllal saját érzékszerveiket tesztelhették a gyerekek, kipróbálhattak egy kerekesszékes akadálypályát, vagy épp bekötött szemmel felismerni különféle  textúrákat. Ezen keresztül a segítő hiányszakmák fontosságára is felhívtuk a figyelmet.

Marcipánrózsa készítésnél a remek szakoktatóktól megtudhatták, hogy a „nyünyürgetés” egy cukrászati szakkifejezés. Igazi pedagógiai érzékkel megáldott cukrászunk akár ötször is újrakezdte a munkát a maximalista alkotókkal. Másik cukrászunk pedig azzal ragadta meg a diákok figyelmét, hogy saját Cukrász Olimpiai versenyeiről mesélt, ahol többször aranyéremmel jutalmazták munkáját.

Kézműveskedések alkalmával több lehetőségük volt az ügyeskezűeknek. Készíthettek szívószálból és papírból profi repülő szerkezeteket, amelyeket utána egy versenyben ki is próbálhattak. Csináltak barátság karkötőt fonalból, a nagy melegben a nemezelés rejtelmeibe is belekóstolhattak. A vízes anyaggal való munka igazi hűsítő tevékenység volt a nyári kánikulai délelőttön.

Külön öröm volt, hogy idén oktatóink között egy asztalos-mesternő irányította a gyerekek munkáit, ami ösztönzőleg hatott a lányokra. Így ők is megtapasztalhatták, hogy a régi beidegződésekkel ellentétben, csak a tehetség és az érdeklődés számít, akár fiús vagy lányos a közvélekedés szerint egy szakma.

A 8 éves Katica táborozónk kívánságával zárjuk sorainkat. A kishölgy egész nyáron csak rózsaszínben feszített, amely kiemelte szőke, tündérke megjelenését. „Bárcsak mindennap barkácsolhatnék!”

Remek évkezdést kívánunk minden táborozónak, jövőre találkozunk!