A BKIK Nemzetközi és Külgazdasági Kollégiuma

A BKIK Nemzetközi és Külgazdasági Kollégiuma

A BKIK Nemzetközi és Külgazdasági Kollégiuma egy folyamatosan bővülő, jelenleg 30 tagú testület és a külgazdaság, valamint a nemzetközi gazdasági élet kiemelkedő, és tapasztalt szereplői alkotják tagságát. A tagok nemzetközi tapasztalata, munkássága kiterjed a Balkán, a visegrádi országok (V4) az Egyesült Királyság és Írország, a Benelux államok, a skandináv országok, Közel Kelete országai, Oroszország és FÁK, az afrikai országok, Törökország, India, Németország, Ausztria, Svájc és Kanada területére valamint az említett országok fővárosaira és a legnagyobb üzleti központjaira. A kollégium elnöke Rév András, a Rév és Társai Kereskedelmi Zrt. vezérigazgatója.

A kollégium fő célkitűzése a kormányzati külügyi és külgazdasági intézményrendszer (Külgazdasági és Külügyminisztérium, HEPA), a Nagykövetségek, valamint a Fővárosi Önkormányzat stratégiai partnereként a budapesti versenyképes gazdálkodó szervezetek külgazdasági sikereinek elősegítése.

A BKIK Nemzetközi és Külgazdasági Kollégiuma tevékenységét a Nemzetközi Kapcsolatok Iroda fogja össze.

Külgazdasági értekezlet (személyes részvétellel)

Külgazdasági értekezlet (személyes részvétellel) 06/17
Külgazdasági értekezlet (személyes részvétellel) 15:31

A KKM az idén hetedik alkalommal rendezi meg a Külgazdasági Értekezletet, amelynek keretében 2021. június 30. - július 2. között lehetőség nyílik 20 perces one-to-one (B2B) találkozók során kapcsolatfelvételre a magyar külgazdasági diplomatákkal, akik a külföldi országok piacát és az exportlehetőségeket jól ismerő, magyar szakemberek.

Hogyan vállalkozzunk Romániában? - összefoglaló

Hogyan vállalkozzunk Romániában? - összefoglaló 05/12
Hogyan vállalkozzunk Romániában? - összefoglaló 11:38

A BKIK és a CFI Hungary Zrt. 2021. május 5-én tartott közös rendezvényén 6 előadás dolgozta fel a romániai piacralépés sajátosságait, illetve üzleti lehetőségeket.

Webinárium az iráni Kerman tartományi Kamarával (mezőgazdaság, halászat, megújuló energiák)

Webinárium az iráni Kerman tartományi Kamarával (mezőgazdaság, halászat, megújuló energiák) 05/11
Webinárium az iráni Kerman tartományi Kamarával (mezőgazdaság, halászat, megújuló energiák) 13:45

2021. május 3-án az iráni Kerman (tartomány) Kereskedelmi, Ipari, Mezőgazdasági és Bányászati Kamarája (KKIMBK) a BKIK Nemzetközi és Külgazdasági Kollégiumával közösen, a budapesti iráni nagykövetséggel együttműködésben virtuális üzleti találkozót szervezett.

Együttműködés a BKIK és Tajvan között megújuló energiák területén

Együttműködés a BKIK és Tajvan között megújuló energiák területén 04/21
Együttműködés a BKIK és Tajvan között megújuló energiák területén 14:50

2021. március 30-án a BKIK Nemzetközi Kapcsolatok Irodája a Budapesti Tajpeji Kereskedelmi Irodával és tajvani székhelyű GO SMART szervezettel közösen megújuló energia szektorra fókuszáló virtuális üzleti találkozót szervezett.

Üzleti lehetőségek magyar vízipari cégeknek Peruban

Üzleti lehetőségek magyar vízipari cégeknek Peruban 04/08
Üzleti lehetőségek magyar vízipari cégeknek Peruban 08:21

A virtuális workshop célja volt, hogy egy nemzetközi road-show keretében a külföldi vállalatok megismerjék azokat a megpályázható perui Alert System projekteket, amelyekkel az ország kritikus területein található folyók korai ellenőrzését, a körzetek árvízvédelmét kívánják biztosítani. A témában kiírásra kerülő pályázati felhívásokat a Perui Újjáépítési Hatóság (ARCC) hirdeti meg. A pályázat végeredményét június 30-án hirdetik ki.

Együttműködés az Üzbég Kereskedelmi és Iparkamarával

Együttműködés az Üzbég Kereskedelmi és Iparkamarával 02/25
Együttműködés az Üzbég Kereskedelmi és Iparkamarával 15:21

2021. február 17-én a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Magyar-Üzbég Üzleti Fórumot szervezett, ahol Rév András, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Nemzetközi és Külgazdasági Kollégiumának elnöke és MKIK Nemzetközi Kollégiumának alelnöke, valamint Adkham Ikramov, az Üzbég Kereskedelmi és Iparkamara elnöke egyaránt felszólalt.