Nemzetközi kereskedelemmel kapcsolatos információk

Nemzetközi kereskedelemmel kapcsolatos információk

Ez a menüpont a külkereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozások számára gyűjt össze hasznos külpiaci tudnivalókat.

 

Magyar-Üzbég Startup és Kutatás-fejlesztési Program

Magyar-Üzbég Startup és Kutatás-fejlesztési Program 09/23
Magyar-Üzbég Startup és Kutatás-fejlesztési Program 09:26

A Magyar-Üzbég Startup és Kutatás-fejlesztési Program célja a hazai startup vállalatok külpiaci szerepvállalásának és hálózatosodásának folyamatos növelése, az export európai piaci koncentrációjának csökkentése, Magyarország Közép-Ázsiai régióval folytatott külkereskedelmének fokozása révén. A program keretében szeptember 30-ig igényelhetnek közös startup és K+F programra 30 millió forint támogatást hazai vállalkozások, akik vállalják, hogy egy üzbég féllel együttműködnek.

A BREXIT során kárt szenvedett vállalkozások számára biztosít vissza nem térítendő támogatást az Európai Bizottság

A BREXIT során kárt szenvedett vállalkozások számára biztosít vissza nem térítendő támogatást az Európai Bizottság 09/23
A BREXIT során kárt szenvedett vállalkozások számára biztosít vissza nem térítendő támogatást az Európai Bizottság 08:41

22 milliárd forint vissza nem térítendő támogatási forrás válik elérhetővé a Brexit Alkalmazkodási Tartalék (BAR) rendelettel Magyarország számára az Egyesült Királyság EU-s vámunióból történő, 2020. december 31-i kilépése okán fellépő negatív hatások kompenzálására, valamint a gazdasági szereplők új piaci környezethez történő alkalmazkodásának támogatására. A támogatást illetően az Európai Bizottság elvárása, hogy a BAR keretében tett intézkedések a vállalat veszteségeinek fedezésén túl a vállalat fejlesztésére is irányuljon.

ITM kutatás – felkérés részvételre

ITM kutatás – felkérés részvételre 08/10
ITM kutatás – felkérés részvételre 15:53

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a Makronóm Intézet kutatást készít a magyar ipari kis- és középvállalkozások helyzetének, jövő terveinek, javaslatainak megismerése céljából, az Ágazati 1000 kutatás keretében.

Lett üzleti ajánlatok

Lett üzleti ajánlatok 05/27
Lett üzleti ajánlatok 13:35

A Lett Kereskedelmi és Iparkamara elkészítette első kiadású Export Katalógusát, mely az országos lett kamara tagvállalatairól és azok üzleti ajánlatairól tartalmaz információkat.

ENRICH in LAC (Latin America and Caribbean) program

ENRICH in LAC (Latin America and Caribbean) program 05/05
ENRICH in LAC (Latin America and Caribbean) program 15:21

Az alábbiakban szíves figyelmükbe ajánljuk az RCISD Regionális Tudásközpont tájékoztatását az ENRICH in LAC (Latin America and Caribbean) elnevezésű kezdeményezésről, mely az innováció területén dolgozó szervezetek és vállalkozások kapcsolatépítő platformja.

Fuvarozással kapcsolatos információk EU-UK és UK-EU útvonalakra

Fuvarozással kapcsolatos információk EU-UK és UK-EU útvonalakra 03/23
Fuvarozással kapcsolatos információk EU-UK és UK-EU útvonalakra 13:11

Az alábbi linken keresztül magyar nyelven olvashatják a fuvarozással kapcsolatos információkat az EU-UK és UK-EU útvonalakra egyaránt.