Ajánlatunk osztályfőnököknek

Ajánlatunk osztályfőnököknek

 

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Pályaorientációs ajánlatai osztályfőnököknek

A 2022/2023-as tanévben a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara az alábbi programokkal készül a diákoknak, tanáraiknak és szüleiknek egyaránt. Kiemelt jelentőséggel bírnak a pályaválasztási börzék, ahol a lehető legtöbb és legszínesebb módon találkozhatnak a gyerekek a szakképzés kínálatával.

A BKIK kiemelt feladata, hogy térítésmentesen pályaorientációs tevékenységet végezzen a budapesti székhelyű iskolákban. Többrétű, több korosztályt érintő szolgáltatásainkról az alábbi listában röviden tájékozódhat.

  1. Önismereti osztályfőnöki óra (5-12. osztály): Élményalapú, játékos, interaktív óra, amelyet képzett tanár-pályaorientációs tanácsadóink tartanak, az esetleges érdeklődési területek figyelembevételével.
  2. Pályaorientációs nap az iskolában: Több osztály számára nyitott foglalkozások, így az iskolai helyszínen ismerkedhetnek meg konkrét szakmák, műhelyek eszközeivel, gyártási folyamataival, szórakoztató formában a gyerekek.
  3. Tanműhely-/Céglátogatás (egy osztály+ kísérőtanár): A gyártási folyamatok, műhelyek izgalmas világába tett kirándulás. A tanulók maguk is kipróbálhatnak részfeladatokat szakértő kalauzolás mellett, interaktívan. Kollégáink is részt vesznek a csoport iskolából történő utazásában, ezzel könnyítve meg a kísérő pedagógus munkáját. Távolabbi helyszín esetén buszos utaztatást biztosítunk.
  4. Szülői értekezlet: (elsősorban 8. osztály, 12. osztály): A pályaválasztás megkönnyítése érdekében 10-15 perces tájékoztató a szülőknek a szakmai továbbtanulás lehetőségeiről, a szülői végén konkrét helyzetről is kérdezhetnek, így személyre szabottan is tudunk javaslatokat tenni.
  5. Pályaorientációs workshop (5-8. osztály): Egy-egy szakma gyakorlati, részletesebb kipróbálása az iskolában, amelynek fókusza, hogy milyen tehetség rejtőzik a gyerekben.
  6. Egyéni pályaorientációs nap az iskolában: Egyéni, személyre szabott tanácsadásra van lehetőség iskolai helyszínen. Előzetesen egyeztetve fél órás időpontokra tudnak a diákok bejelentkezni, miután kitöltötték pályaorientációs tesztünket. Ezen alkalmakkor tanácsadóinknak lehetősége van egészen konkrét képzési formát, iskolát, foglalkozást ajánlani.

Részletesebb információkért kérjük, vegye fel a kapcsolatot tanácsadóinkkal az alábbi elérhetőségen: palyaorientacio@bkik.hu

Cég-/Üzemlátogatási tájékoztató osztályfőnököknek

A BKIK kiemelt feladata, hogy térítésmentesen pályaorientációs tevékenységet végezzen a budapesti székhelyű iskolákban. Ennek részét képezi, hogy megszervezzük, minél több cég, gyár stb életébe láthassanak be a gyerekek. Ilyenkor képzett tanár-pályaorientációs tanácsadóink kísérik a csoportot, interaktív foglalkozást vezetnek a diákok számára, a helyi szakértők, eszközök bevonásával. Távolabbi budapesti helyszín esetén buszos utaztatást is biztosítunk.

Tekintse meg látogatási lehetőségeinket, majd vegye fel velünk a kapcsolatot időpont-egyeztetés céljából.

1. Hotelek világa: Igazi kulisszatitkokat fedezhetnek fel a szállodák rejtett területeiről a gyerekek. Hogyan kell egy több száz fős svédasztalt koordinálni? Hogyan lehet törülközőhattyút hajtogatni? Mitől állnak szilárdan az esküvői torták? Mik az igazi, hoteles ágyazás trükkjei?

2. Autoelektronikai varázslat: Látogatást teszünk egy működő gyáregységbe, ahol a legfejlettebb (hibrid) technológiákkal ismerkedhetnek a diákok aktívan. Hogy lehet a robotokat irányítani, hány autót lehet 1 nap alatt összerakni? Miben más egy önvezető autó?

3. Villamosok csodái: Egy igazi villamos-járműjavító telepen teszünk látogatást, ahol a csoport megfigyelheti a szerelvények összeállításának folyamatát. Kalapácsot is foghatnak a kezükbe, hogy megtapasztalják a javítás speciális fogásait. Beülhetnek a vezetőfülkébe, ahol az irányítási rendszerekkel ismerkedhetnek meg.

4. Nyomdaipar rejtelmei: Körülvesz bennünket a nyomtatott betűk világa, de hogyan jut el a leadott kézirat a nyomdagépbe? Mivel dolgozik egy nyomdai szedő? Hogyan kell ”etetni” a nyomdagépet? Mik a borítógyártás kihívásai?

5. Építőipar titkai: Egy építkezés veszélyes üzem, ezért különleges lehetőség a helyszínen bepillantani a folyamatba. A foglalkozás azzal kezdődik, hogy a diákok is saját kobakot(fejvédő) és láthatósági mellényt kapnak. Hogyan kezelik a betonkeverőt? Milyen részei vannak a falaknak? Hogyan lehet foltmentesen festeni, hiba nélkül burkolni? (Természetesen a helyszínen az osztály tökéletes biztonságáról gondoskodnak!)

6. Édes cukrászat: Milyen területei vannak a cukrászdák világának? Hogyan lehet 10 perc alatt Marcipánrózsát készíteni? Miért alapsüti a linzer, isler, piskótatekercs? Miért nehéz a feladata a sütemények tesztelőjének?    

Minden foglalkozáson saját kézügyességüket, képességeiket használják az osztályok, hogy igazi, életre szóló élmény legyen az esemény.

Müller Ágnes

pályaorientációs tanácsadó

1016 Budapest, Krisztina krt. 99.

+36 30 667 64 16
muller.agnes@bkik.hu
www.bkik.hu

 

Gyarmati Veronika
pályaorientációs tanácsadó

1016 Budapest, Krisztina krt. 99.

+36 30 179 65 40
gyarmati.veronika@bkik.hu
www.bkik.hu