Hírek

Hírek

A Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepen jártunk

A Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepen jártunk 2021/10/01
A Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepen jártunk 09:56

A Turisztikai Világnap alkalmából, a Fővárosi Vízművek jóvoltából, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozatának szervezésében 30 érdeklődőnek lehetősége volt betekinteni Európa egyik legkorszerűbb, és Közép Európa legnagyobb szennyvíztisztító telepének működésébe.

Meghívó - Látogatás a budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepen

Meghívó -  Látogatás a budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepen 2021/09/21
Meghívó -  Látogatás a budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepen 16:25

A BKIK Kereskedelmi Tagozata 10 éve csatlakozott az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) által létrehozott Turizmus Világnapjához, és azóta minden évben együtt ünnepeljük az idegenforgalmat a turistákkal és a turisztikai szolgáltatókkal, valamint a turisztikai szektorban dolgozókkal. Idén különleges eseménnyel készültünk Önöknek: a Fővárosi Vízművek jóvoltából lehetőségünk lesz betekinteni Európa egyik legkorszerűbb és Közép Európa legnagyobb szennyvíztisztító telepének működésébe.

Az egyszer használatos műanyagok – az SUP EU irányelv hazai alkalmazása. Tájékoztató és gyakorlati útmutató

Az egyszer használatos műanyagok – az SUP EU irányelv hazai alkalmazása. Tájékoztató és gyakorlati útmutató 2021/07/28
Az egyszer használatos műanyagok – az SUP EU irányelv hazai alkalmazása. Tájékoztató és gyakorlati útmutató 13:16

Az egyes műanyagtermékek betiltásáról és a környezetre gyakorolt hatásának csökkentéséről szóló kormányrendeletek 2021. július elején léptek hatályba, több egyéb jogszabály módosulásával együtt. Az EU SUP irányelve hazai jogba való beültetése több termék forgalmazása, jelölése, és a kapcsolódó adminisztratív előírások esetében lényeges változásokat jelent egyes gyártók és importőrök, nagy- és kiskereskedők, valamint a vendéglátóipari egységek tevékenysége szempontjából. A BKIK Kereskedelmi Tagozata megbízásából készült, szakértői anyag segítséget nyújt az előírások megértésében és a gazdasági döntések meghozatalában.

Elhunyt Haászné Márkus Éva, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Idegenvezető Továbbképző (és Szolgáltató) Központjának alapító tagja

Elhunyt Haászné Márkus Éva, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Idegenvezető Továbbképző (és Szolgáltató) Központjának alapító tagja 2021/07/16
Elhunyt Haászné Márkus Éva, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Idegenvezető Továbbképző (és Szolgáltató) Központjának alapító tagja 09:45

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Haászné Márkus Éva idegenvezető, aki alapító tagja volt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Idegenvezető Továbbképző (és Szolgáltató) Központjának, eltávozott közülünk.

Legyen az Ön boltja is Starstore, és induljon az Év Kereskedője címért!

Legyen az Ön boltja is Starstore, és induljon az Év Kereskedője címért! 2021/06/24
Legyen az Ön boltja is Starstore, és induljon az Év Kereskedője címért! 11:29

Megújult a starstore verseny! Idéntől új logóval és több újdonsággal jelentkezik a verseny. A versenybe nevezhet minden Magyarországon bejegyzett székhellyel rendelkező értékesítési pont a StarStore címért, és már külön kereskedelmi lánc is nevezhet a StarStore – Év kereskedője 2021 címért.

Turizmus a Dunán - online konferencia

Turizmus a Dunán - online konferencia 2021/06/04
Turizmus a Dunán - online konferencia 10:49

Szakmai konferenciánkkal célunk, hogy a pandémiás helyzet után elérhető lehetőségek bemutatásával és közös szakmai ötleteléssel olyan iparági kommunikációt segítsünk elő, ami lehetővé teszi mind a vendégszám, mind pedig a költés tekintetében ígéretes hajózási szegmensben rejlő növekedési potenciál kiaknázását.

Változások a tanulóképzésben - konferencia összefoglaló

Változások a tanulóképzésben - konferencia összefoglaló 2021/05/20
Változások a tanulóképzésben - konferencia összefoglaló 14:21

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozata, III. Kereskedem, Kereskedelmi Szolgáltatás és IV. Kiskereskedelem, E-kereskedelem Osztálya felismerve a gyakorlati képzőhelyek bizonytalanságát, az új szabályozás bemutatására nagy sikerű konferenciát szervezett 2021. május 13-án az on-line térben, amelyen közel 100-an vettek részt.

Turizmus restart - konferencia beszámoló

Turizmus restart - konferencia beszámoló 2021/05/07
Turizmus restart - konferencia beszámoló 08:05

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozata és Turizmus és Vendéglátás Osztálya által, 2021. május 5-én rendezett ”Turizmus restart„ című konferencia nem csak a hazai újra indításról szólt, de igyekezett feltárni a V4-ek és a környező országok összefogásában rejlő lehetőségeket.

Változások a tanulóképzésben – szakképzési munkaszerződés - online konferencia

Változások a tanulóképzésben – szakképzési munkaszerződés - online konferencia 2021/05/04
Változások a tanulóképzésben – szakképzési munkaszerződés - online konferencia 14:42

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozata, III. Kereskedem, Kereskedelmi Szolgáltatás és IV. Kiskereskedelem, E-kereskedelem Osztálya tisztelettel meghívja Önt az Változások a tanulóképzésben – szakképzési munkaszerződés c. konferenciára és együtt gondolkodásra Időpont: 2021. május 13. (csütörtök) 9.00 óra.