Hírek

Hírek

Az egyszer használatos műanyagok – az SUP EU irányelv hazai alkalmazása. Tájékoztató és gyakorlati útmutató

Az egyszer használatos műanyagok – az SUP EU irányelv hazai alkalmazása. Tájékoztató és gyakorlati útmutató 2021/07/28
Az egyszer használatos műanyagok – az SUP EU irányelv hazai alkalmazása. Tájékoztató és gyakorlati útmutató 13:16

Az egyes műanyagtermékek betiltásáról és a környezetre gyakorolt hatásának csökkentéséről szóló kormányrendeletek 2021. július elején léptek hatályba, több egyéb jogszabály módosulásával együtt. Az EU SUP irányelve hazai jogba való beültetése több termék forgalmazása, jelölése, és a kapcsolódó adminisztratív előírások esetében lényeges változásokat jelent egyes gyártók és importőrök, nagy- és kiskereskedők, valamint a vendéglátóipari egységek tevékenysége szempontjából. A BKIK Kereskedelmi Tagozata megbízásából készült, szakértői anyag segítséget nyújt az előírások megértésében és a gazdasági döntések meghozatalában.

Elhunyt Haászné Márkus Éva, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Idegenvezető Továbbképző (és Szolgáltató) Központjának alapító tagja

Elhunyt Haászné Márkus Éva, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Idegenvezető Továbbképző (és Szolgáltató) Központjának alapító tagja 2021/07/16
Elhunyt Haászné Márkus Éva, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Idegenvezető Továbbképző (és Szolgáltató) Központjának alapító tagja 09:45

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Haászné Márkus Éva idegenvezető, aki alapító tagja volt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Idegenvezető Továbbképző (és Szolgáltató) Központjának, eltávozott közülünk.

Legyen az Ön boltja is Starstore, és induljon az Év Kereskedője címért!

Legyen az Ön boltja is Starstore, és induljon az Év Kereskedője címért! 2021/06/24
Legyen az Ön boltja is Starstore, és induljon az Év Kereskedője címért! 11:29

Megújult a starstore verseny! Idéntől új logóval és több újdonsággal jelentkezik a verseny. A versenybe nevezhet minden Magyarországon bejegyzett székhellyel rendelkező értékesítési pont a StarStore címért, és már külön kereskedelmi lánc is nevezhet a StarStore – Év kereskedője 2021 címért.

Turizmus a Dunán - online konferencia

Turizmus a Dunán - online konferencia 2021/06/04
Turizmus a Dunán - online konferencia 10:49

Szakmai konferenciánkkal célunk, hogy a pandémiás helyzet után elérhető lehetőségek bemutatásával és közös szakmai ötleteléssel olyan iparági kommunikációt segítsünk elő, ami lehetővé teszi mind a vendégszám, mind pedig a költés tekintetében ígéretes hajózási szegmensben rejlő növekedési potenciál kiaknázását.

Változások a tanulóképzésben - konferencia összefoglaló

Változások a tanulóképzésben - konferencia összefoglaló 2021/05/20
Változások a tanulóképzésben - konferencia összefoglaló 14:21

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozata, III. Kereskedem, Kereskedelmi Szolgáltatás és IV. Kiskereskedelem, E-kereskedelem Osztálya felismerve a gyakorlati képzőhelyek bizonytalanságát, az új szabályozás bemutatására nagy sikerű konferenciát szervezett 2021. május 13-án az on-line térben, amelyen közel 100-an vettek részt.

Turizmus restart - konferencia beszámoló

Turizmus restart - konferencia beszámoló 2021/05/07
Turizmus restart - konferencia beszámoló 08:05

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozata és Turizmus és Vendéglátás Osztálya által, 2021. május 5-én rendezett ”Turizmus restart„ című konferencia nem csak a hazai újra indításról szólt, de igyekezett feltárni a V4-ek és a környező országok összefogásában rejlő lehetőségeket.

Változások a tanulóképzésben – szakképzési munkaszerződés - online konferencia

Változások a tanulóképzésben – szakképzési munkaszerződés - online konferencia 2021/05/04
Változások a tanulóképzésben – szakképzési munkaszerződés - online konferencia 14:42

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozata, III. Kereskedem, Kereskedelmi Szolgáltatás és IV. Kiskereskedelem, E-kereskedelem Osztálya tisztelettel meghívja Önt az Változások a tanulóképzésben – szakképzési munkaszerződés c. konferenciára és együtt gondolkodásra Időpont: 2021. május 13. (csütörtök) 9.00 óra.

Turizmus restart

Turizmus restart 2021/04/28
Turizmus restart 12:39

Turizmus restart konferencia és együtt gondolkodás május 5-én, témák: a turizmus helyzete, túlélés és túlélők, problémák újranyitáskor itthon és a V4-ek országaiban, illetve Szerbiában.

Élelmiszerbiztonsági ajánlások vendéglátó létesítmények újranyitásához (2021. tavasz)

Élelmiszerbiztonsági ajánlások vendéglátó létesítmények újranyitásához (2021. tavasz) 2021/04/22
Élelmiszerbiztonsági ajánlások vendéglátó létesítmények újranyitásához (2021. tavasz) 08:39

A pandémiát okozó SARS-CoV-2 vírus második és harmadik hulláma ismét rendkívül nehéz helyzetbe hozta a vendéglátó vállalkozásokat. Sokuk a túlélés érdekében a korábban rá nem jellemző kiszállítással próbálkozott, de voltak, akik átmenetileg a bezárás, a működésük szüneteltetése mellett döntöttek. A járványügyi helyzet alakulása és a vonatkozó veszélyhelyzeti jogszabályok várhatóan napokon belül lehetővé teszik az óvatos nyitást.

Egyszer használatos műanyagok betiltása - de mi van helyette? - Beszámoló

Egyszer használatos műanyagok betiltása - de mi van helyette? - Beszámoló 2021/03/11
Egyszer használatos műanyagok betiltása - de mi van helyette? - Beszámoló 13:55

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozata Egyszer használatos műanyagok betiltása - de mi van helyette? címmel on-line konferenciát tartott március 11-én a 2021. július 1-jén hatályba lépő, az egyszer használatos műanyagok forgalomba hozatali tiltásáról és az ehhez kapcsolódó termékdíj-módosításokról. Az előadók kitekintettek a jelenleg folyó, betétdíjas (visszavételi díjas) és hulladékgazdálkodási jogszabályalkotás kereskedőket is érintő részeire is.