Hírek

Hírek

Élelmiszerbiztonsági ajánlások vendéglátó létesítmények újranyitásához (2021. tavasz)

Élelmiszerbiztonsági ajánlások vendéglátó létesítmények újranyitásához (2021. tavasz) 2021/04/22
Élelmiszerbiztonsági ajánlások vendéglátó létesítmények újranyitásához (2021. tavasz) 08:39

A pandémiát okozó SARS-CoV-2 vírus második és harmadik hulláma ismét rendkívül nehéz helyzetbe hozta a vendéglátó vállalkozásokat. Sokuk a túlélés érdekében a korábban rá nem jellemző kiszállítással próbálkozott, de voltak, akik átmenetileg a bezárás, a működésük szüneteltetése mellett döntöttek. A járványügyi helyzet alakulása és a vonatkozó veszélyhelyzeti jogszabályok várhatóan napokon belül lehetővé teszik az óvatos nyitást.

Egyszer használatos műanyagok betiltása - de mi van helyette? - Beszámoló

Egyszer használatos műanyagok betiltása - de mi van helyette? - Beszámoló 2021/03/11
Egyszer használatos műanyagok betiltása - de mi van helyette? - Beszámoló 13:55

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozata Egyszer használatos műanyagok betiltása - de mi van helyette? címmel on-line konferenciát tartott március 11-én a 2021. július 1-jén hatályba lépő, az egyszer használatos műanyagok forgalomba hozatali tiltásáról és az ehhez kapcsolódó termékdíj-módosításokról. Az előadók kitekintettek a jelenleg folyó, betétdíjas (visszavételi díjas) és hulladékgazdálkodási jogszabályalkotás kereskedőket is érintő részeire is.

Meghívó: Egyszer használatos műanyagok betiltása - de mi van helyette?

Meghívó: Egyszer használatos műanyagok betiltása - de mi van helyette? 2021/03/03
Meghívó: Egyszer használatos műanyagok betiltása - de mi van helyette? 10:17

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozata tisztelettel meghívja Önt az "Egyszer használatos műanyagok betiltása - de mi van helyette?" - A 2021. július 1-jén hatályba lépő, az egyszer használatos műanyagok forgalomba hozatali tiltásáról szóló végrehajtási rendelettervezet és az ehhez kapcsolódó termékdíj-módosítások bemutatása, továbbá rövid kitekintés a jelenleg folyó, betétdíjas (visszavételi díjas) és hulladékgazdálkodási jogszabályalkotás kereskedőket is érintő részeire c. konferenciájára.

Új üzleti rend az újraépítkezésért

Új üzleti rend az újraépítkezésért 2020/07/06
Új üzleti rend az újraépítkezésért 14:32

Új típusú válságkezelési lehetőségekről, újradefiniált stratégiákról, a vállalkozások újra építkezését segítő megoldásokról értekeztek a BKIK Kereskedelmi Tagozata által szervezett CRISIS 2000 Konferencia résztvevői.

Hitellehetőségek vállalkozóknak a krízisből való kilábaláshoz

Hitellehetőségek vállalkozóknak a krízisből való kilábaláshoz 2020/06/09
Hitellehetőségek vállalkozóknak a krízisből való kilábaláshoz 14:05

Pénzügyi szakemberek foglalták össze a vállalkozásokat segítő kedvezményes pénzügyi források igénybevételének lehetőségeit a BKIK Kereskedelmi tagozata által szervezett online rendezvényen.

Nem tiltják be egyelőre az egyszer használatos műanyagokat

Nem tiltják be egyelőre az egyszer használatos műanyagokat 2020/05/22
Nem tiltják be egyelőre az egyszer használatos műanyagokat 12:02

Az Országgyűlés egy későbbi időpontban tárgyalja az egyszer használatos műanyagok betiltásával kapcsolatos törvénymódosítási javaslatot. A leginkább környezetromboló termékek hazai korlátozása továbbra is kiemelt kormányzati cél, a technológiaváltás hatékony végrehajtásához azonban további egyeztetésekre van szükség.