Bemutatkozó

 

Fedezze fel Budapest izgalmas helyszíneit, gazdagságát és történelmét idegenvezetőink tudásával és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával!

 

Az Idegenvezetők Világnapja alkalmából 2024. február 21-25. között tematikus séták, tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások indulnak Budapest különböző pontjain. A változatos programok között dunai hajózás, városnéző buszos túra, különjáratú villamos is szerepel. A turisztikai esemény szervezője a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Kereskedelmi Tagozata, valamint idegenvezetői, akiknek kitartó munkája és alapos felkészültsége nélkül a rendezvénysorozat nem jöhetne létre.

Az Idegenvezetők Világnapján a főváros idegenvezetői évről évre ingyenes, vagy kedvezményes városnézésekre hívják a hazai érdeklődőket. és a turisztikai szakma képviselőit. A tavaszi turisztikai szezon nyitányaként is tekinthető programsorozattal a szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet az idegenvezetők szakmai felkészültségére és a turizmus lendületben tartásához nélkülözhetetlen munkájára, valamint Budapest ismert és rejtett értékeire. Idén is küldetésünk, hogy felhívjuk a figyelmet a fővárosra, mint vonzó turisztikai célpontra, és megerősítsük helyét a belföldi turizmus térképén. Gyalogos városnézéseink, tematikus sétáink, a város, különböző pontjairól indulnak, sok különlegességgel, épületbejárással, meglepetésekkel. Mindemellett a programban részt vesznek a főváros vonzáskörzetébe tartozó települések is.

A programok többsége térítésmentesen lesz látogatható. A programokra előzetesen regisztrálni szükséges. Az esetleg szabadon maradó helyekre (séta, busz, hajó és villamos esetén), a helyszíneken is lehet jelentkezni.

A programok és a regisztrációs felületek folyamatosan feltöltésre kerülnek a bkik.hu/idegenvezetok oldalra. Kérjük, kísérjék figyelemmel! Továbbá kövessék figyelemmel Facebook-oldalunkat, ahol a rendezvénnyel kapcsolatban folyamatosan friss információkkal látjuk el Önöket.

Kérjük, hogy a programokon vigyázzanak egymásra és amennyiben bármilyen vírusos fertőzésre jellemző tünetük van, semmiképp se vegyenek részt a programokon! Az idegenvezetőnek jogában áll elküldeni a betegnek tűnő vendégeket! Megértésüket köszönjük!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!