Jelentkezés a turnusra

A Gyermekvasúttól a svábhegyi fogaskerekűig

Tisztelt Érdeklődő!

 

Kérjük, figyelmesen olvassa el a sétákon, tárlatvezetéseken és egyéb programon való részvétel feltételeit. Regisztrálni az adott sétánál, programnál megadott e-mail címen vagy regisztrációs linken tud. 

A megjelölt gyalogos sétáinkhoz a kulturált, városbarát turizmus előmozdítása érdekében egyszerűen kezelhető audioguide adó-vevő készüléket használunk.

Nincs hangoskodás! Az audioguide készülék segítségével idegenvezetőink normál beszédhangon mutatják be a látványosságokat, és vezetik a csoportot a séták színterén: szabadban, épületbelsőkben. A készülék hatótávolságának köszönhetően nincs lemaradás a sétán! Bátran fényképezhetünk, elidőzhetünk egy-egy szép épületrészleten.

Tourguide készülék használati díja: bruttó 500,- Ft/fő

A készülékeket az Idegenvezetők Világnapja alkalmából a Tourguidesystem.hu Kft. kedvezményes  áron biztosítja a résztvevőknek, mely összeget a séta helyszínén a jelentkezés során kell kifizetni a szolgáltatónak. Kérjük, hogy előre készítsék ki lehetőleg kis címletben (500) és a helyszínen adják át a társaság munkatársának. A készülékek befizetéséről  a helyszínen egy nyilvántartás készül, amennyiben számlát igényel, úgy kérjük, hogy fáradjon majd be a szolgáltató irodájába munkanapokon. 

 

A program változtatás jogát fenntartjuk!

A csoportos sétákról hang- és képfelvétel is készül, melyet a későbbiekben promóciós jelleggel felhasználunk. Azzal, hogy eljön a sétára, Ön ehhez a felvételhez hozzájárul.

Kérjük, lemondás vagy kérdés esetén írjon nekünk a regisztracio@bkik.hu email címre. 

 

Valami ősi vonzódás él bennünk a gőzös, a füstfelhőt pöfögő, füttyjelet adó, kattogó, zakatoló kisvonat iránt - ami lassan csak a múlt nosztalgia képe a lebegő mágnes vasút és gyorsvasutak korában. Vonzó dolog egy „vasúti terepasztalon játszó”, forgalomirányító, jegykezelő, pecsétet nyomó, vonatokat tárcsával, sípszóval indító kisvasutasnak lenni. Pláne, ha ez a terep a főváros erdővel borított, rétekkel, völgyekkel szabdalt hegyvidékén épült ki, gazdag múltú turisztikai látványosságok, természetjárók túraútvonalai, zarándokutak és egész sí- és sportterep szövevényében.

Túránk első különlegessége, hogy idegeneknek elzárt területre, a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút hűvösvölgyi Vontatási telepére lépünk be. Megtekintjük a fűtőházat. Lesz bőven alkalom a szelfizésre. A nagy attrakció a vonatozás lesz Hűvösvölgytől a Széchenyihegyi végállomásig.

Útközben megismerkedünk a vasút mentén felkereshető látványosságokkal és persze ámulni fogunk a természeti szépségek, és a fel-felbukkanó Budapest- kép láttán. A Széchenyihegyi végállomástól elsétálunk a Széchenyi-emlékműig. Innen visszafelé a svábhegyi fogaskerekű irányába tartunk.

Találkozó: 8.35-kor a túravezetővel a Bp. XII. Hűvösvölgy BKV végállomásoÚtvonal: Hűvösvölgy vontatási telep- Gyermekvasutas Múzeum- vonatozás - 75 éves a Gyermekvasút c. kiállítás megtekintése vezetéssel-- Széchenyi-emlékmű- Művész út fogaskerekű megálló

A túrát vezeti: Vinis Gyula a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút ny. műszaki vezetője

A viteldíj: gyermek vonaljegy (6-18 éves korig): 500 Ft/fő, felnőtt vonaljegy egységesen: 1.000 Ft/ fő

A találkozáskor, jelentkezésnél kérjük, előre készítsék ki a kívánt összeget!

Az Idegenvezetők Világnapja alkalmából a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút külön kocsit biztosít az utazáshoz a vasút teljes vonalán. Köszönjük szépen.

Regisztráció: gyermekvasut2023@gmail.com      

 

Jelentkezés a turnusra