Jelentkezés a turnusra

Az „ ismeretlen” Pesterzsébet, avagy a XX. kerület kevésbé ismert építészeti emlékei

Tisztelt Érdeklődő!

 

Kérjük, figyelmesen olvassa el a sétákon, tárlatvezetéseken és egyéb programon való részvétel feltételeit. Regisztrálni az adott sétánál, programnál megadott e-mail címen vagy regisztrációs linken tud. 

A megjelölt gyalogos sétáinkhoz a kulturált, városbarát turizmus előmozdítása érdekében egyszerűen kezelhető audioguide adó-vevő készüléket használunk.

Nincs hangoskodás! Az audioguide készülék segítségével idegenvezetőink normál beszédhangon mutatják be a látványosságokat, és vezetik a csoportot a séták színterén: szabadban, épületbelsőkben. A készülék hatótávolságának köszönhetően nincs lemaradás a sétán! Bátran fényképezhetünk, elidőzhetünk egy-egy szép épületrészleten.

Tourguide készülék használati díja: bruttó 500,- Ft/fő

A készülékeket az Idegenvezetők Világnapja alkalmából a Tourguidesystem.hu Kft. kedvezményes  áron biztosítja a résztvevőknek, mely összeget a séta helyszínén a jelentkezés során kell kifizetni a szolgáltatónak. Kérjük, hogy előre készítsék ki lehetőleg kis címletben (500) és a helyszínen adják át a társaság munkatársának. A készülékek befizetéséről  a helyszínen egy nyilvántartás készül, amennyiben számlát igényel, úgy kérjük, hogy fáradjon majd be a szolgáltató irodájába munkanapokon. 

 

A program változtatás jogát fenntartjuk!

A csoportos sétákról hang- és képfelvétel is készül, melyet a későbbiekben promóciós jelleggel felhasználunk. Azzal, hogy eljön a sétára, Ön ehhez a felvételhez hozzájárul.

Kérjük, lemondás vagy kérdés esetén írjon nekünk a regisztracio@bkik.hu email címre. 

 

Építészeti csodák pedig a peremkerületekben is vannak ! Aki véletlenül téved Pesterzsébetre, és nincs ismerete a városrészről, azt már a Kossuth utca elején  ámulatba ejti az utca  végpontján feltünő csodálatos Szt. Erzsébet templom sziluettje. A sétáló utca gyöngyszeme persze a Városháza szecessziós pompájú épülete,de az utca elején a  helyi múzeumnak helyet adó Bocsák-villa látványa szintén lenyügöző. Hát ha még távolabbra visz az útja a szemlélőnek és megpillantja az egészen különleges és Budapesten egyedülálló art deco stilusú piac csarnokát vagy a Lázár utcai általános iskola épületét.

Sétánk során feltűnnek Pesterzsébet híres-emblematikus épületei is, de most nem ezeket tekintjük meg.  A séta célja a kevésbé ismert épületek bemutatása, melyek vagy távolabb esnek a központtól,  vagy  kisebb mellékutcákban bújnak meg. Ekkor fény derül arra is,  mennyire  sokszínű  építészeti stílus van jelen a kerületben.

Egy hosszabb, főleg gyalogos sétára invitáljuk az érdeklödőket. (Kényelmes lábbeli előnyben!) Emellett a 223–as vagy a 224-es busszal utazunk Pesterzsébet Városközpontig, amelyhez szükség lesz 2 db BKV jegyre vagy bérletre!

A séta útvonala: Pesterzsébeti Múzeum (Bp. XX. Baross u. 53.) - Nagy Győri István - Zilah utca - Kossuth Lajos utca 18, 33. - Ady Endre utca 82.- Kossuth l. és Török Flóris utca (Pflum vendéglő és mozi) - Tátra tér (Csarnok) - Jókai Mór utca - Lázár utca 21. - Dessewffy u. 48.  - Alkotmány u. 41. - Török Flóris u. - Ady Endre utcai historizáló villa és lakóházak

Tourguide készülék használatának a díja 500 Ft.

A részvétel regisztrációhoz kötött!

Jelentkezés a turnusra