Jelentkezés a turnusra

Bemutatkozik a SZÁMALK – Szalézi Technikum és Szakgimnázium

Tisztelt Érdeklődő!

 

Kérjük, figyelmesen olvassa el a sétákon, tárlatvezetéseken és egyéb programon való részvétel feltételeit. Regisztrálni az adott sétánál, programnál megadott e-mail címen vagy regisztrációs linken tud. 

A megjelölt gyalogos sétáinkhoz a kulturált, városbarát turizmus előmozdítása érdekében egyszerűen kezelhető audioguide adó-vevő készüléket használunk.

Nincs hangoskodás! Az audioguide készülék segítségével idegenvezetőink normál beszédhangon mutatják be a látványosságokat, és vezetik a csoportot a séták színterén: szabadban, épületbelsőkben. A készülék hatótávolságának köszönhetően nincs lemaradás a sétán! Bátran fényképezhetünk, elidőzhetünk egy-egy szép épületrészleten.

Tourguide készülék használati díja: bruttó 500,- Ft/fő

A készülékeket az Idegenvezetők Világnapja alkalmából a Tourguidesystem.hu Kft. kedvezményes  áron biztosítja a résztvevőknek, mely összeget a séta helyszínén a jelentkezés során kell kifizetni a szolgáltatónak. Kérjük, hogy előre készítsék ki lehetőleg kis címletben (500) és a helyszínen adják át a társaság munkatársának. A készülékek befizetéséről  a helyszínen egy nyilvántartás készül, amennyiben számlát igényel, úgy kérjük, hogy fáradjon majd be a szolgáltató irodájába munkanapokon. 

 

A program változtatás jogát fenntartjuk!

A csoportos sétákról hang- és képfelvétel is készül, melyet a későbbiekben promóciós jelleggel felhasználunk. Azzal, hogy eljön a sétára, Ön ehhez a felvételhez hozzájárul.

Kérjük, lemondás vagy kérdés esetén írjon nekünk a regisztracio@bkik.hu email címre. 

 

Újbudára hívjuk Önöket, Kelenföld városrészbe. Először egy rövid sétát teszünk a Bikás parkban, amely az M4-es metróépítkezés nyomán nyerte el mai formáját, és kapott hangsúlyt a fővárosi közlekedésben, és a környezetében lévő kelenföldi lakótelep mindennapi életében. Bejárjuk a panelházak monotonitását megtörő zöld területet. Ismerkedünk a park látványosságaival. Ezután ellátogatunk a SZÁMALK - Szalézi Technikum és Szakgimnázium épületébe, ahol az iskola vezetősége üdvözli a látogatókat. Majd a leendő festőművész diákok munkáiból készült kiállítást tekintjük meg - Szabó Andrea Cecília művésztanár vezetésével. Alkalmunk lesz megfigyelni az épület belsejét, amelynek tereiben, korszerű, jól felszerelt tantermeiben a jövő informatikusai, a robotika iránt érdeklődő fiatalok tanulnak, és persze a leendő turisztikai technikusok, idegenvezetők is, akik ezt a sétát tartják.

Útvonal: a M4es metróállomás „mini CET ” üvegcsarnoka (2014) - Grosics Gyula szobor (2018, Kligl S.) - Kacsás – tó ( biotó ) - „Újbuda” szobor - Bikás szoborcsoport (Kiss István: Monda) - Etele u. 36. Az építés története –szoborcsoport (1981, G. Staindl K)- Tétényi út 36.: IV. Tavasz szobor (2011, Dabóczi M)- Tétényi út 32b.: Paláncz Ferenc emléktábla-– (G. Staindl K. )- Etele út 68 - SZÁMALK - Szalézi Technikum és Szakgimnázium épülete és festőművész diákjainak kiállítása - Petzvál Park (közösségi tervezés)

Tourguide készülék használata kötelező, díja: 500 Ft/fő                 

Jelentkezés a turnusra