Svédmasszázs alapképzés

Svédmasszázs alapképzés

Végezze el nálunk 2 részből álló Svédmasszázs alapképzésünket!
A képzés sikeres elvégzése után kiválthatja vállalkozói igazolványát 9604 TEÁOR, 960401  /frissítő relaxáló masszázs/  ÖVTJ - Fizikai közérzetet javító szolgáltatásra.

A szakmai anyagokhoz hozzáférést biztosítunk.

A svédmasszázs az egyik leggyakrabban alkalmazott kezelés, amit egyes területeken klasszikus masszázsként emlegetnek.

A svédmasszázs feladata: az egészség megőrzése (mozgásrendszer), betegségek megelőzése, a szervezet karbantartása. A bőr, az izmok megdolgozása, izomcsomók, letapadások, izomfájdalmak enyhítése, vagy megszüntetése, frissítésre- fogyasztásra, lazításra alkalmazható.

 

A képzésről 

 

A képzés két önálló részből áll, amelyekről külön tanúsítványokat állítunk ki.

A BKIK szervezésében megvalósuló 30 órás elméleti képzés általános, anatómiai ismeretek elsajátítására ad lehetőséget, amelyet kihelyezett 40 órás gyakorlati képzés követ, amelynek során a résztvevők elsajátíthatják a svédmasszázs fogásait, technikáit és sorrendjét. A képzések kiegészülnek 1-1 vizsganappal.

Az elméleti képzés a több évtizedes sport- és gyógymasszőri oktatói tapasztalattal rendelkező Dr. Szántai Károly főorvos oktatásával valósul meg. Az elméleti képzés sikeres elvégése után tanúsítvány kerül kiállításra. 

Az elméleti képzésre a felnottkepzes@bkik.hu e-mail címen szükséges jelentkezni!

A gyakorlati képzés Galiotti Gábor, több évtizedes szakmai és oktatói múlttal rendelkező tapasztalt terapeuta, kiváló szakember szervezésében és oktatásával kerül megvalósításra. A gyakorlati képzés sikeres elvégése után tanúsítvány kerül kiállításra. 

Gyakorlati képzésre a galiottiga@gmail.com e-mail címen szükséges jelentkezni!

 

 

Az anatómiai elmélet témakörei

 

 • szövetek, csontok, ízületek
 • izmok
 • keringési és nyirok rendszer
 • idegrendszer (központi, periferiális és belső elválasztású)
 • érzékszervek, bőr
 • zsigeri szervek

Az anatómia elmélet részt nem kötelező elvégezni az egészségügyi végzettséggel rendelkező résztvevőknek.

 

A gyakorlati képzés szakmai témakörei

 

 • svédmasszázs története, élettani hatásai
 • svédmasszás fogásai - simítás, dörzsölés, gyúrás, vibráció, ütögetés
 • svédmasszás fogásai testtájékonként
 • testtájak kezelése
 • gyakorlás teljes testen

 

Oktatások helyszínei

 

Elméleti képzés helyszíne: BKIK Székház, 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.

Gyakorlati képzés helyszíne: 1124 Budapest Gébics utca 14.

 

A képzések időtartamai

 

Elméleti képzés időtartama: 30 óra (3 nap) + 1 vizsganap

Az elméleti képzésre a felnottkepzes@bkik.hu e-mail címen szükséges jelentkezni!

Gyakorlati képzés időtartama: 40 óra (4 nap) + 1 vizsganap

Gyakorlati képzésre a galiottiga@gmail.com e-mail címen szükséges jelentkezni!

 

A képzések díjai

 

Az elméleti oktatás + vizsgadíj: 60 000,-Ft (+0% ÁFA)

A gyakorlati képzés + vizsgadíj: 120 000,-Ft (+0% ÁFA)

A képzések befizetése természetesen számlák kiállítása ellenében történik.

 

Szurdoki Mária
szurdoki.maria@bkik.hu
+36 30 676 0723

 

Iskolai előképzettség: szakmai végzettség vagy érettségi

Beiratkozás: folyamatosan ONLINE formában

 

Kezdés

 

Elméleti oktatási napok: 2024. szeptember 27-28-29. (péntek-szombat-vasárnap)

Vizsganap: 2024. október 4. (péntek)

Gyakorlati oktatási napok: 2024. október (egyeztetés alatt)

A maximális csoportlétszám 15 fő/képzés, amely létszámot a hiánytalanul elküldött jelentkezési lapok beérkezési sorrendjében töltjük fel.

 

 

MIÉRT ÉRI MEG A BKIK KÉPZÉSÉRE JELENTKEZNI?

 • Elméleti képzésünket Dr. Szántai Károly főorvos oktatja, aki 30 éve végzi a gyógy és sportmasszőrök elméleti képzését. A gyógymasszázs gyakorlati területéről hozott inspiráló példák a későbbiekben kiegészítik, elmélyítik ezt a tudást.
 • Gyakorlati képzést Galiotti Gábor tapasztalt terapeuta, kiváló szakember oktatja, aki elhivatott a magas szakmai tudás mellett. Oktatónk a masszőr foglalkozást nemcsak munkának, biztos megélhetésnek, hanem hivatásnak tekinti. Másik oktatónk Bakonyiné Prenker Hedvig gyógymasszőr.
 • A vizsgák teljesítettnek és sikeresnek számítanak amennyiben: az általános elméleti, írásbeli vizsga (teszt) eredménye minimum 70%-os, a szóbeli és gyakorlati vizsga eredménye egyenként eléri a minimum 60%-ot.
 • Amennyiben az elméleti és a gyakorlati tanfolyam is sikeresen teljesül, ebben az esetben a vizsgákról magyar és angol nyelvű oklevél kerül kiállításra.  

 

 

Dr. Szántai Károly 1969-ben végzett a Pécsi Orvostudományi egyetemen általános orvosként. 2000-ben szerezte meg az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében a jogi szakokleveles orvos szakképesítését. 2007-ig az ÁNTSZ Budapest Fővárosi Intézet DDD osztály osztályvezető főorvosa, mint fővárosi tisztiorvos.

A közel 30 év alatt tanítványai között voltak kéz- és lábápoló szakemberek, műkörömépítők, gyógyszertári asszisztensek, gyógyszerkiadó szakasszisztensek, gyógy-, fürdő- és sportmasszőrök, sportoktatók, boncmesterek, fiziotherápiás asszisztensek, valamint kozmetikusok. A gyógy- és sportmasszőröknek tanított ortopédiát, reumatológiát, sebészetet, traumatológiát, belgyógyászatot, neurológiát, bőrgyógyászatot, valamint közegészségtan-járványtant, diagnosztikai, gyógyszertani és terápiás alap-ismereteket. Jelenleg is tanít gyógymasszőröket két szakképző iskolában, valamint a Nemzetközi Masszázs Akadémián.

2012-ben és 2013-ban részt vett a gyógy- és sportmasszőr, majd 2016-ban a gyógymasszőr és a regeneráló balneoterápiás masszőr új szakképzési kerettantervének, valamint a modulrendszerű szakmai és vizsgakövetelmények kidolgozásában.Három tananyag (anatómiai-élettan; masszázs alapozás: reumatológia, ortopédia, neurológia, bőrgyógyászat, belgyógyászat; klinikumi ismeretek: kórtan, sebészet, diagnosztikai, gyógyszertani és terápiás alapismeretek, mikrobiológia-járványtan, gyermekgyógyászat) összeállítása fűződik személyéhez. A szakmai vizsgáztatásban is aktív szerepet vállalt.

Az elméleti képzés oktatója  Dr. Szántai Károly főorvos.

 

 

 

 

Képzésünk gyakorlati részét Galiotti Gábor, szakmailag országosan elismert, kiváló szakember és oktató segítségével sajátíthatják el.

 

 

Galiotti Gábor sportmasszőri képesítését 1986-ban szerezte meg. Hivatásának korai éveiben a magyar férfi kézilabda válogatott mellett dolgozott, hozzájárulva sikeres felkészülésükhöz, eredményeikhez a következő világbajnokságon és olimpián. Majd az Újpest Dózsa SC vívó, torna és röplabda szakosztályoknál végzett sportmasszőri munkát, amelyhez szakmailag jól illeszkedő szervezői- és oktatói feladatokat látott el a Budapesti Természetgyógyász Egyesületnél. Gyógymasszőri tudását, oktatói készségét megalapozó tapasztalatát és esetkoordináló rutinját felelős részlegvezetőként a Hélia Gyógyszállóban bővítette tovább.

A Yumeiho® terápia mellett 1992-ben kötelezte el magát. 2016-ra az V. dan nemzetközi mesterszintig fejlesztette kivételes ismeretét. Ezzel a képzettséggel és tudásszinttel évtizedek óta vezet tanfolyamokat, tanítványai gyakorló terapeuták országszerte. 2009-től napjainkig a Magyarországi Yumeiho® Egyesületnek volt az elnöke. Önálló praxisában igény szerint alkalmazza akupresszőr tudását, Kinetic Taping ismeretét. 2016 óta a Doctorfit Gerincambulancia csapatának is tagja. Kolléganőjével kidolgozta a FasciaModum önálló masszázskezelési módszert és tanfolyami képzést.

A BKIK-n belül, 2012-től alapítója és elnöke a Gyógy- és Alternatív Masszőr Szakmai osztálynak. Gyógy- és sportmasszőri munkájával párhuzamosan aktív szerepet vállal a szakma fejlődésében, a gyakorlati képzésekben és kollégák hosszútávú mentorálásában.A Gyógy- és Sportmasszázs kerettantervének kidolgozásával, a Szakmai és Vizsgakövetelmények meghatározásával, illetve a mesterképzések anyagának lektorálásával hozzájárult a ma működő masszázs képzések fejlődő és gyakorlatorientált karakteréhez. Munkáját 2016-ban BKIK emlékplakettel, 2019-ben Aranykéz emlékplakettel ismerték el. Mindennapjaiban a szakmáért dolgozik, amely hitvallása szerint nem a munkája, hanem a hivatása.

 

Bakonyiné Prenker Hedvig gyógymasszőri alapképesítését a HÉLIA – Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos egyesületénél szerezte meg. A gyógymasszőr vizsga mellett reflexológiából is hamar oklevelet szerzett, 1993 óta kiemelten foglalkozik a szakma új kérdéseivel. Tudását és széleskörű szakmai tapasztalatát folyamatosan bővíti. Komplex és tematikus kiegészítő képzéseket végzett az akupresszúra, bioenergetika, radiesztézia, pránanadi és a természetgyógyászat területén. Kezeléseibe igény szerint a Nyirokdrenázs és a Kinematic Taping tanfolyamok során tanult technikákat is beépíti.

A Yumeiho® terápiával a ’90-es évek közepén kezdett foglalkozni, amelynek eredményeképp mára V. dan fokozatú vizsgával rendelkezik, kezel, oktat és szervezi a tanfolyamokat. A Magyarországi Yumeiho® Egyesület működését segíti, aminek több mint tíz évig alelnöke volt. A vállalt és magas minőségben ellátott szerepeiben az oktatáshoz és a gyakorlati tudás átadásához szükséges eredményes, személyes tanítási technikát alakított ki. Részt vett a FasciaModum önálló masszázstechnika kidolgozásának folyamatában és az eredmények rendszerezésében, mindennapi terápiás munkájának fontos elemévé téve azt.  

Gyógymasszőri tevékenységét, vendégkörének ellátását 1998 óta saját rendelőben végzi. 2012-től a BKIK Gyógy- és Alternatív Masszőr Szakmai osztályának alelnöke, és aktív együttműködő tagjaként törekszik a szakma hírének erősítésére, valamint a Yumeiho® terápia élettani hatásainak minél szélesebb körben történő népszerűsítésére.

 

Képzésünk másik gykorlati oktatója Bakonyiné Prenker Hedvig gyógymasszőr.

 

 

 • A BKIK-nál regisztrált vállalkozások/egyéni vállalkozók az elméleti képzés díjából 5.000 Ft-os kedvezményben részesülnek.
 • A BKIK önkéntes tagjainak az elméleti képzés díjából 10.000 Ft kedvezményt biztosítunk, ez vonatkozik a most belépő, új önkéntes tagokra is!

A képzéssel kapcsolatban részletes tájékoztatást a BKIK Felnőttképzési Irodája nyújt az alábbi elérhetőségeken:

Szurdoki Mária
szurdoki.maria@bkik.hu
+36 30 676 0723

Események
Regisztrált vállalkozások országos keresője
Tovább