Duális képzőhellyé válás

Duális képzőhellyé válás

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési Irodája a vállalkozásoknak is partnerséget kínál, hiszen a hosszútávú, kiszámítható humánerőforrás tervezéséhez, munkaerő-utánpótláshoz szorosan kapcsolódik a vállalkozások szakképzésben történő szerepvállalása, a szakmát tanuló fiatalok oktatása.

A vállalkozások duális szakképzésbe történő bekapcsolódásának feltétele, hogy a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamaránál kérvényezzék nyilvántartásba vételüket, majd az eljárás során megfeleljenek a feltételeknek. Megfelelés esetén a vállalkozások duális képzőhelyekké válnak és megkezdhetik a tanulók gyakorlati oktatását. A nyilvántartásba vétel folyamatáról és a tudnivalókról a kapcsolódó menüpontban adunk tájékoztatást.

A nyilvántartott képzőhelyek naponta frissülő adatbázisa az érvényes jogosultsággal rendelkező vállalkozásokat és azok adatait tartalmazza.

A duális képzőhelyeken a kamara által kiállított tanúsítvánnyal rendelkező oktatók oktathatnak. A tanúsítvány kamarai gyakorlati oktatói képzésen szerezhető meg.

A duális képzőhelyen foglalkoztatott tanulók/képzésben résztvevők jogviszonyát a szakképzési munkaszerződés rögzíti. Az ezzel kapcsolatos jogszabályi előírásokat, a szakképzési munkaszerződés-sablont az alábbi menüpontra kattintva érik el.

Kollegáinkat keresse a következő címen: tanacsadok@bkik.hu

Események
Regisztrált vállalkozások országos keresője
Tovább