Szakmai bemutatók

TereMszemle

Építőipar? Vendéglátás? Kreatív szakmák? Kereskedelem? Gépészet? Műszaki szakképzés? Egészségügy?

Mire elég 45 perc?

Aki volt már iskolás, az tudja. Ez éppen egy tanórányi idő. 45 perc az éppen 9x5 perc.

A program ismert arca, Zola magával vitte pályaválasztás előtt álló unokaöccsét, Samut. Kettesben feltérképezték, milyen lehetőségek várják a pályaválasztás előtt álló fiatalokat Budapesten.

Építőipar ágazat:

Ha ismerős szavak a zsaluzás, vasbeton, gipszkarton profil és betonmixer, akkor mindenképpen Kattints a videóra és tájékozódj arról, hogy mit csinál egy magasépítő és mélyépítő technikus, kőműves, szárazépítő, burkoló. Csak, hogy néhány példát említsünk!

TereMszemle Építóipar

ÉVOSZ - építőipari szakmák pályaválasztóknak

ÉVOSZ - Szárazépítő szakma pályaválasztóknak

ÉVOSZ-BKIK - Betonszerkezet-építő szakma pályaválasztóknak

Gazdálkodás és menedzsment ágazat, Kereskedelem ágazat, Vendéglátás-turizmus ágazat:

Ha érdekel a számok és gazdasági trendek világa, akkor ne keress tovább! A videóban röviden bemutatkozik a pénzügyi-számviteli ügyintéző és vállalkozási ügyvitel ügyintéző karrierje, a kereskedő és webáruházi technikus és a turisztikai technikus, mint választható szakmák.

TereMszemle Gazdasági szakmák

Informatika és távközlés ágazat, elektronika és elektrotechnika ágazat:

Ha megérintett már az elektronika és nem ereszt, ha imádsz kütyükkel foglalkozni és akár még cselekvésre is bírod őket, akkor kattints a videóra. Had ejtsen rabul a cybertechnológia, a javascrypt, a robotika és finommechanika dimenziója. Tanulmányaid befejezése után lehetsz akár szoftverfejlesztő technikus, távközlési technikus, de akár elektronikai technikus vagy ipari informatikus.

TereMszemle Informatikus

Specializált gép és járműgyártás ágazat:

Imádod hallgatni a motorok duruzsolását? Szeretnéd tudni, hogy mi lapul a karosszéria alatt? Szeretnél te javítani egy Airbust? Nézd meg a videóban, hova kell jelentkezned, hogy légijármű műszerész technikus vagy mechatronikai technikus lehess.

TereMszemle Repülő gépészet

Egészségügy ágazat:

Szeretsz segíteni az elesett, bajba jutott embereken? Nem okoz gondot a különböző sérülések látványa? Gyorsan feltalálod magad veszélyesebb helyzetekben? Valószínűleg az egészségügyben van a helyed, mint egészségügyi asszisztens vagy gyakorló ápoló. Katt a videóra!

TereMszemle Egészségügy

Vendéglátás – turizmus ágazat:

Ha a konyhában érzed magad komfortosan, ha kreatív vagy és jó a kézügyességed, de jó az állóképességed, akkor neked való a vendéglátás világa. Nézd meg, hogy mennyire különleges és ínycsiklandozó alkotásokat hoznak létre és tálalnak fel vendégeknek a diákok, mint leendő cukrászok, szakácsok és vendégtéri szaktechnikusok (felszolgálók).

TereMszemle Szakács

Vegyipar ágazat, Környezetvédelem és vízügy ágazat:

A fenntarthatóság fogalma miatt egyre felkapottabb az ágazaton belül elsajátítható szakmák, mint például, vegyész technikus, környezetvédelmi technikus, műanyag-feldolgozó technikus. Ha érdekel a kémia, az anyagok összetétele és tulajdonságuk, ha szeretsz kísérletezgetni, megvizsgálni a pl. a víz szennyezettségét, akkor érdemes megnézned a videót.

TereMszemle Vegyipar

Fa- és bútoripar ágazata:

Ha úgy érzed otthon vagy, amikor megérzed a fa illatát, ha szeretsz maradandót alkotni, nem riadsz meg a fűrésztől és szívesen ismerkednél lányokkal a gyakorlati helyen, akkor a fa a te pályád. Asztalos, kárpitos vagy faipari technikus lehetsz egy pár év tanulás után, aztán tiéd a világ. Mert a munkádra szükség van!

TereMszemle Asztalos

Események
Regisztrált vállalkozások országos keresője
Tovább