Szülőknek

Szülőknek

A BKIK kiemelt feladata, hogy térítésmentesen pályaorientációs szolgáltatást nyújtson a budapesti tanulóknak, melyekről az alábbi listában röviden tájékozódhat.

  1. Egyéni pályaorientációs tanácsadás: egy előzetes érdeklődési teszt kitöltése után, egy 1-1,5 órás személyes tanácsadás keretein belül van lehetőségünk tájékozódni a diák tanulmányi eredményeiről, hobbijáról, érdeklődéséről, amellett, hogy felmérjük egyéb képességeit, készségeit is. Tapasztalatainkról és iskolajavaslatainkról pedig szóban és írásban is visszajelzést adunk.
  2. Kiscsoportos szülői értekezlet: A pályaválasztás megkönnyítése érdekében 10-15 perces tájékoztató a szülőknek a szakmai továbbtanulás lehetőségeiről, a szülői végén konkrét helyzetről is kérdezhetnek, így személyre szabottan is tudunk javaslatokat tenni. 
  3. Tájékoztató anyagok, ismertetők: 

 

  • Oktatási rendszer felépítése (cikk): rövid áttekintés hogyan épül fel a szakmai (szakiskola, szakképző iskola, technikum, szakgimnázium) és általános (gimnázium) oktatási forma ma Magyarországon, és mindez hogyan illeszkedik az alapfokú (1-8. osztály) oktatáshoz.
  • Szakmajegyzék: régen a „kék könyv” lapozgatása volt segítség a diák és szülei részére, hogy iskolát és szakmairányt válasszanak, ma pedig ebbe az online elérhető listába sűrítettük be a 175 alapszakmát.
  • Szakmafüzet: Színes képekkel ábrázolt szakmaleírásokat tartalmazó füzet, mely felvonultatja mind a 24 ágazatot a szakmák világában a hozzátartozó karrierlehetőségekkel és kompetenciaelvárásokkal. https://ikk.hu/files/tajekoztato/fuzet.html
  • Budapesti Technikumok rangsora 2023: a rangsor felállításakor figyelembe vették az oktatók létszámát, az intézmények digitális ellátottságát, a tanulók tanulmányi eredményének fejlődését és az érettségi vizsgák sikerességét.
  • Kisokos az ingyenes szakmatanulásról:
Események
Regisztrált vállalkozások országos keresője
Tovább