Kamarai bizalom védjegy

KAMARAI BIZALOM a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által minősített megbízható és a zöld/fenntartható gazdálkodás követelményeinek is megfelelő vállalkozás 

Mi BKIK új minősítési rendszere a Kamarai Bizalom? 

A BKIK alapvető célja ezzel a szolgáltatással, hogy segítse a minősített budapesti vállalkozásokat új piacokhoz jutni, és igazolja azok megbízhatóságát a hazai vállalkozói környezetben és egyúttal lehetőséget teremtsen a nemzetközi kamarai minősítés megszerzéséhez a kamarák nemzetközi hálózata révén. A KAMARAI BIZALOM védjegyet a BKIK egy éves próbaidőszak után 2023. novembertől vezette be végleges formában. A rendszer alapvetően a BKIK önkéntes tagjai részére elérhető, de nyitott minden működő vállalkozás (gazdasági társaság, egyéni vállalkozó, egyesület, alapítvány) részére is, azonban kizárólag az esetben, ha a vizsgálati időszak alatt önkéntes tagságot létesít a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál. 

A Kamarai Bizalom a védjeggyel rendelkező vállalkozások számára ismertséget és egyúttal kamarai ajánlást is jelent, továbbá azt is igazolja, hogy a vállalkozás megfelel a fenntartható gazdálkodás alapkövetelménynek és ennek alapján zöld/fenntartható vállalkozásnak minősíthető. A Kamarai Bizalom egy védjegy, amely kiállított magyar én angol nyelvű oklevél, valamint egy pecsét (logó) melyet a vállalkozás minden nyomtatott és elektronikus ismertetőjét megjelentethet. 

A KAMARAI BIZALOM védjegy 

A kamara által minősített vállalkozás, azaz a KAMARAI BIZALOM védjegy azt jelenti, hogy az adott vállalkozás kamarai átvilágítása megtörtént és igazolja, hogy a cég jogszerűen működik, megbízható kamarai tag és azokkal a termékekkel és szolgáltatásokkal foglalkozik amelyek a cégismertetőben szerepelnek, valamint amelyeket az internetes oldalán, szórólapjain, termékként, vagy szolgáltatásként feltüntetett. A minősítő védjegy egyúttal azt is igazolja, hogy minden sajátjaként megjelölt honlapot valóban az adott cég, vagy egy általa hivatalosan megbízott fél, üzemeltet. Az oklevél és pecsét ezen túlmenően a BKIK megerősítése a vállalkozás fizetési képességéről és készségéről is, és a megbízhatóság tanúsítása a BKIK által áttekintett üzleti területen, továbbá igazolja azt is, hogy lehetőségei szerint mindent megtesz annak érdekében, hogy megfeleljen a fenntartható vállalkozás alapkövetelményeinek is. 

A minősítés a kezdeti első évben a BKIK rendezett tagsági viszonnyal rendelkező önkéntes tagjai számára díjmentes, de regisztrációhoz kötött és minden tekintetben követnie kell annak szabályzatát, valamint a regisztrációs eljárás menetét. 

A KAMARAI BIZALOM egy a BKIK által elfogadott és garantált alapminősítési rendszer, amelyben a kamara által kijelölt Minősítő Testület végzi a jelentkező vállalkozások átvilágítását és az eredmények hitelesítését. 

Hogyan működik a minősítés? 

A KAMARAI BIZALOM védjegy a BKIK által elfogadott szabályzat szerint évente kerül kiadásra és minden évben megtörténik annak felülvizsgálata. A felülvizsgálathoz, ill. hosszabbításhoz ismétel regisztrációra nincs szükség csupán egy nyilatkozatra, hogy a vállalkozás továbbra is a Kamarai Bizalom védjegy tulajdonosa kíván maradni. A minősítési folyamatban a Minősítő Testület a regisztráció alkalmával beadott regisztrációs lap továbbá a bekért, ill. egyéb nyilvános módon hozzáférhető alábbi hivatalos dokumentumokat és információkat vizsgálja meg:  

 1. Cégbírósági végzés, egyéni vállalkozói bejegyzés, aláírási címpéldány a vállalkozás tevékenységével kapcsolatos kötelező dokumentum (pl. társasági szerződés, annak módosításai, székhely, telephely-, fióktelep engedélyek, üzlethelyiség engedély, tevékenység folytatásához szükséges engedély, ha ilyen szükséges, stb.). 

 1. NAV 0–ás minősítés, azaz köztartozásmentes pénzügyi háttér igazolása. Külön igazolás beküldése szükséges, amennyiben a vállalkozás a NAV nyilvánosan hozzáférhető listáján nem szerepel. 

 1. Pénzügyi beszámoló megléte - nem kell feltétlen pozitív - és természetesen azon vállalkozás, egyéni vállalkozó is kaphat minősítést, amelyik mérleg készítésére nem kötelezett. Mérlegkészítésre nem kötelezett vállalkozás esetében a kamarai adatlap helyettesíti a mérleget. Ehhez kapcsolódó feltétel, hogy adott vállalkozás már legalább egy évet eltöltött a kamarai rendszerben. A nyilvánosan elérhető mérleg beküldése természetesen nem követelmény. 

 1. Rendezett önkéntes kamarai tagság a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál 

 1. Székhely adatok: telephely, cím, telefonszám 

 1. Honlap(ok) e-mail címe(k) 

 1. Kamarai fogyasztóvédelmi háttér (bejelentések, káresetek, bírósági ügyek ellenőrzése), Békéltető Testület negatív igazolása a Minősítő Testületbe kijelölt tag nyilatkozata alapján 

 1. Nyilatkozat a vállalkozás fenntartható és környezettudatos szemléletmódjáról és gazdálkodásáról  a regisztrációs adatlapon 

Adott vállalkozás a minősítést ezeknek a dokumentumoknak az értékelését követően kaphatja meg. 

 

További információk: 

Amennyiben további kérdései vannak a BKIK minősítési rendszerével kapcsolatban, vagy észrevételeivel, javaslataival hozzá szeretne járulni a rendszer fejlesztéséhez, forduljon a Minősítő Testülethez a kamaraibizalom@bkik.hu email címen. 

 A regisztrációhoz első alkalommal az alábbi nyomtatványokat kérjük kötelezően kitölteni, ill. beküldeni. 

 • Kamarai Bizalom regisztráció 
 • Zöld/fenntarthatóság minősítő kérdések (a regisztráció 1 sz. melléklete) 
 • NAV köztartozás mentesség igazolás, amennyiben a vállalkozás nyilvános NAV listán nem szerepel. 
 • A Kamarai Bizalom védjegy meghosszabbításához annak lejáratát megelőző hónapban egy nyilatkozatot kell benyújtani a meghosszabbításról, illetve a NAV igazolás az első alkalommal leírtak szerint.  

Az alábbi nyomtatványokat kérjük a regisztrációhoz kitölteni:

 

A kamarai bizalom szabályzatát itt találja:

)
Mínősített vállalkozások listája:
Ventigó Duál Kft.
Ventigó Duál Kft.
György László Csaba e.v
György László Csaba e.v
Márkafüggetlen autószerviz, ahol a minőség, precizitás, lelkiismeretesség, szakszerűség, alap. Legkorszerűbb motordiagnosztika, motor, fék, futómű felújítása, javítása, karbantartása, műszaki vizsgára való felkészítés, szakszerű alapos átvizsgálás, vizsgáztatás ügyintézés, szakmai tanácsadás. Családias hangulat ügyfelekkel, rugalmas hozzáálás.
Ábrahám Zoltánné e.v.
Ábrahám Zoltánné e.v.
Láncz & Partners Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.w
Láncz & Partners Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.w
Aja-Szat Kft.
Aja-Szat Kft.
GÉRÉ Kft.
GÉRÉ Kft.
Bankorg Kft.
Bankorg Kft.
Pénzügyi tanácsadással, szakmai oktatással foglalkoznak.
Szántóné Csajághy Katalin e.v.
Szántóné Csajághy Katalin e.v.
Pannon Posta Kereskedelmi Kft.
Pannon Posta Kereskedelmi Kft.
Bocsi Lőrincz e.v.
Bocsi Lőrincz e.v.
Elektromos kivitelezési munkák, elektromos felelős műszaki vezetés, elektromos műszaki ellenőri tevékenység, EON-ELMÜ regisztrált szerelési munkák, elektromos energia, felhasználás, szaktanácsadás, elektromos biztonságtechnikai vizsgálatok.
LEVID Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
LEVID Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Profilja. tolmácsolás, fordítás ,nyelvoktatás orosz-magyar, magyar-orosz nyelvre, orosz népművészeti termékek forgalmazása.
Dózs György e.v.
Dózs György e.v.
Profilja: gépjármű karosszéria és tartozékok javítása.
Budafok Tétényért Városfejlesztő Kft.
Budafok Tétényért Városfejlesztő Kft.
Profilja: nem veszélyes hulladék gyűjtése, zöld terület kezelése, általános épület takarítás, épület üzemeltetés.
Pozax Vámsped Kft.
Pozax Vámsped Kft.
Profilja: logisztikai szolgáltatás végzése, szakirányú tájékoztatás, illetve oktatás környezettani és postaforgalmi kérdésekről.
Metal-Art Zrt.
Metal-Art Zrt.
1993 óta működő, jelenleg ingatlan bérbeadással és üzemeltetéssel foglakozó Zrt.
MAHID 2000 Zrt.
MAHID 2000 Zrt.
1994 óta működő, jelenleg vagyonkezeléssel foglalkozó Zrt.
Nemzetközi Vegyépszer Zrt.
Nemzetközi Vegyépszer Zrt.
2009-óta működő, jelenleg vagyonkezeléssel foglalkozó Zrt.
CSILLAG-HOME Kft.
CSILLAG-HOME Kft.
2018-óta működő, jelenleg vagyonkezeléssel fogalkozó Kft.
ADOVICE PRO Ingatlanforgalmazási Kft.
ADOVICE PRO Ingatlanforgalmazási Kft.
2008-óta működő, jelenleg vagyonkezeléssel foglalkozó Kft.
IMMOTUS Zrt.
IMMOTUS Zrt.
2013-óta működő, jelenleg ingatlan bérbeadással és üzemeltetéssel foglalkozó Zrt.
KárpKom Kft.
KárpKom Kft.
Svábhegyi Zrt.
Svábhegyi Zrt.
2002-óta működő, jelenleg ingatlan bérbeadással és üzemertetéssel foglalkozó Zrt.
Pannon Reneszánsz Kft.
Pannon Reneszánsz Kft.
1999-óta működő, jelenleg ingatlan bérbeadással és üzemeltetéssel foglalkozó Kft.
OPERIBUS Fuvarozó és Szolgáltató Kft.
OPERIBUS Fuvarozó és Szolgáltató Kft.
2016-óta működő, munkagépek és elektromos taxik bérbeadásával foglalkozó Kft.
Paskál Park Zrt.
Paskál Park Zrt.
2002-óta működő, jelenleg ingatlan bérbeadással és üzemeltetéssel foglalkozó Zrt.
Konzultáns Bt.
Konzultáns Bt.
A cég közép- és kisvállalkozások részére végez tanácsadást, valamint ingatlanok hasznosítását.
Budafok-Tétény Iparos Kft.
Budafok-Tétény Iparos Kft.
Juhász Ildikó Gabriella e.v.
Juhász Ildikó Gabriella e.v.