Videók, kisfilmek

Videók, kisfilmek

„Ismerkedj a szakmákkal” címen indítottunk rajzpályázatot ötödik-hatodikos gyerekeknek ősszel. Az első három helyezettnek a díjak mellett további meglepetésekkel is készültünk. A rajzaikon szereplő témáknak megfelelő workshop-okra vittük őket, ahol betekinthettek az általuk választott szakma világába.

 

Videós tájékoztató a jelenlegi szakképzés felépítéséről, a szakképzésen belüli továbbtanulási lehetőségekről.  Előadó: Hudlacsek László Péterné, az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ módszertani igazgatója - 2022.október 6.

 

TereMszemle

Építőipar? Vendéglátás? Kreatív szakmák? Kereskedelem?  Gépészet?  Műszaki szakképzés? Egészségügy?

Mire elég 45 perc?

Aki volt már iskolás, az tudja. Ez éppen egy tanórányi idő. 45 perc az éppen 9x5 perc. Ennyi kell, hogy végignézzük azt a kilenc kisfilmet, amelyeket a honlapunkon megnézhetnek.

A „SzakMÁzz!” Pályaorientációs és Szakképzési Börze – immár másodjára – az online térbe költözött.

A program ismert arca, Zola magával vitte pályaválasztás előtt álló unokaöccsét, Samut. Kettesben feltérképezték, milyen lehetőségek várják a pályaválasztás előtt álló fiatalokat Budapesten. A látogatásokon elkísérte őket a kamera is (és persze a Kamara is).

A BKIK tagozatainak javaslatait is figyelembe véve számos intézményt, iskolát, tanműhelyt, képzőhelyet ejtettek útba. A korszerű szakképzéshez és a szakmaszerzéshez kaphatnak kedvet, akik belekóstolnak a filmekbe, melyeket a Fővárosi Kormányhivatallal, a szakképzési centrumokkal együttműködve a BKIK készített.