XXVII. Mediációs és Jogi Koordinációs Osztály

XXVII. Mediációs és Jogi Koordinációs Osztály

menüXXVII. Mediációs és Jogi Koordinációs Osztály

XXVII. Mediációs és Jogi Koordinációs Osztály

Szilágyi András Dr.

elnök

Mészáros Sándor Dr.

alelnök

Szeghyné Gurin Eszter

alelnök

 

Mediáció, azaz egyezség-közvetítés

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Mediációs és Jogi Koordinációs Osztálya fontos feladatai között tartja számon, hogy támogassa a kis- és középvállalkozói (KKV) szektor eredményes konfliktuskezelési gyakorlatát.

Mediációs szolgáltatás

Amennyiben az üzleti életet érintő vagy más természetű vitával, konfliktussal kapcsolatos, peres eljáráson kívüli gyors, olcsó és eredményes megoldást keres, szakképzett mediátorainkkal állunk rendelkezésre. Osztályunk a gazdasági mediációs ügyek megoldása mellett felvállalta a mediátorok magas színvonalú képzését is, és legújabban egy Mediátor Központ létrehozásával segíti a mediáció minél szélesebb körű és hatékonyabb alkalmazását.

A mediáció – jelentése közvetítés – olyan permegelőző, vitarendező eljárás, amelyben a mediátor a vitában álló feleket olyan helyzetbe hozza, hogy saját felelősségüket és valódi érdekeiket felismerve az egyezség létrehozásához vezető utat megtalálják. Szolgáltatásunkat azért is ajánljuk a vállalkozások figyelmébe, mert a jogalkotó illetékkedvezményt és előnyős perköltség-viselési szabályokat biztosít a mediációt igénybe vevő ügyfeleknek.

A gazdasági mediáció hatékonyan alkalmazható az alábbi esetekben:

· cégek közötti elszámolási vita
· cégek szerződéseiből eredő jogvita, kártérítési vita
· hitelező és adós közötti egyezségek létrehozása
· felszámolás elkerülése
· munkáltató és alkalmazottak közötti viták
· munkaszervezési konfliktusok
· a cég vezetésén belüli személyi problémák
· munkahelyi zaklatás, visszaélés
· szerzői jogi viták, szellemi termékek tulajdonjogi vitája

Mediátorképzés

A BKIK Gazdasági Szolgáltató Tagozatának Mediációs Osztálya és a BKIK Oktatási Nonprofit Kft. közös szervezésébenmegvalósult Mediátorképző Akadémia a Közigazgatási és Rendészeti Minisztérium által akkreditált felnőttképzési intézmény, melyben a törvényben meghatározott minimum hatvan óra helyett kilencvenórás, gyakorlatorientált képzést nyújtanak a hallgatóknak.

A BKIK Mediátorképző Akadémia az egyedüli olyan képző intézmény, ahol – a kamara tagságának révén – a végzett hallgatók közvetlenül találkozhatnak potenciális ügyfeleikkel. A mediátorokra komoly társadalmi igény van, hiszen a gazdasági élet szereplői nem engedhetik meg maguknak, hogy ne éljenek e költséghatékony, gyors és diszkrét vitarendezési eszközzel.

A Mediációs és Jogi Koordinációs Osztály elnöke: dr. Szilágyi András

Forduljon hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségeken:

Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.
Tel.: +36 (70) 397 2584, +36 (1) 488 2158
E-mail: drszilagyia@gmail.combadics.bernadette@bkik.hu
Honlap: http://www.mediatorkamara.hu/