Ipari Tagozat

Ipari Tagozat

Mottónk: Figyelem, érdeklődés, hiteles képviselet  

A BKIK több mint 300 000 regisztrált budapesti vállalkozása közül meghaladja az 50 ezret azok száma, akik az Ipari Tagozathoz tartoznak. Tevékenységük számos szektort érint az ipari szolgáltatásoktól a közlekedésen és szállítmányozáson át az informatikáig valamint közszolgáltatásokig.

A tagozat feladata a tagozatot alkotó szakmai osztályok munkájának koordinálása, érdekvédelme, azok harmonizálása a hatékony kamarai munka elősegítésének érdekében. Célja továbbá a tagozathoz tartozó ágazati szakmai érdekek feltárása és azok képviselete, érvényesítése, illetve tagvállalkozásai versenyképességének erősítése. Ennek érdekében a tagozat fontosnak tartja tevékenységi köréhez kapcsolódó minisztériumokkal, hatóságokkal való együttműködések kialakítását, fenntartását.

Olyan fórumokkal segítjük a vállalkozások és a Kamara közötti hatékony kommunikációt, mint a havonta megrendezésre kerülő Ipari Tagozat Fórum, vagy a szintén minden hónapban megrendezésre kerül a kerületekbe kihelyezett Ipari Tagozati "Kérdezz-felelek!" reggeli.

Kiemelten fontosnak tartjuk a jövőben vállalkozó fiatalok és fiatal vállalkozók bevonását a Kamara működésébe, ezért a Corvinus Egyetemmel kötött szoros együttműködési megállapodás keretén belül indítottuk el a Kandó Klubot, vagy az Óbudai egyetemen indított projektmenedzsment kurzus. Folyamatosan bővülő rendezvénykínálattal, illetve rendezvénysorozatokkal biztosítjuk a vállalkozóknak a naprakész információkat.

 A TAGOZAT CÉLJA ÉS FELADATA:

  • részvétel az aktuális kormányzati informatikai programok, stratégiák előkészítésében,
  • a tervezetek véleményezésében
  • az építőipar területén építőipari vállalkozások érdekképviselete
  • új szakmai osztályok létrehozása
  • az elektronikus szolgáltatások bővítése
  • a tagozat osztályain belül azon hiányszakmák feltárása, amelyek részére pályaorientációs anyagokat készít a BKIK
  • kapcsolatok építése és folyamatos egyeztetések a tagozathoz tartozó fővárosi közüzemek
  • és közszolgáltató társaságokkal, mivel ezek tevékenysége a közintézmények működése, az energiaszolgáltatás, a víz és kommunális ellátás, a közlekedés, meghatározó a főváros gazdaságának egészét tekintve.