Építőipari vállalkozók külföldi munkavállalása

Építőipari vállalkozók külföldi munkavállalása

menüÉpítőipari vállalkozók külföldi munkavállalása

2011. május 1-jétől az eddig – munkavállalás szempontjából – engedélyköteles tagállamokban (Ausztria, Németország) is felszabadult a piac. Fontos azonban tudni, hogy külföldi munkavállalás esetén a célországok szabályozása eltérő lehet.

 

Németországban feltehetően elegendőaz MKIK által kiadott – angol/német nyelvű – igazolása kivitelezői nyilvántartásban valóregisztrációról. A Magyar Nagykövetség Külgazdasági Irodájának tájékoztatása szerint – ausztriai munkavállalás esetén további dokumentum (ok) szükséges (ek). Az Osztrák Gazdasági Minisztérium kéri az építőipari kivitelezői nyilvántartásban szereplő hatályos adatokkivonatát is. Ezt a dokumentumot az MKIK magyar nyelven állítja ki.

A vállalkozók 2011. április 19-től a szolgáltatási díj megfizetése mellett igényelhetnek az MKIK építőipari kivitelezők nyilvántartásában szereplő adataikról kivonatot, az eredeti határozatról másodlatot valamint idegen nyelvű (angol, német) igazolást:
Kivonat:                                                                                       4.000,- Ft + 25% áfa
Idegen nyelvű igazolás:                                                           4.000,- Ft + 25% áfa
Másodlat:                                                                                    3.200,- Ft + 25% áfa
A dokumentumok a csatolt nyomtatványokon keresztül igényelhetőek. A kitöltött igénylési lapot és a befizetést igazoló bizonylatot az MKIK Építésügyi Regisztrációs Irodájához kell eljuttatni az alábbi elérhetőségek egyikén:

Cím:        MKIK Építésügyi Regisztrációs Iroda
1055 Budapest, Kossuth L. tér 6-8.

E-mail:    kivreg@kivreg.hu
Fax:         + 36 1 474 5159

 

Javasoljuk, hogy külföldi munkavállalás esetén a – tevékenység megkezdéséhez – szükséges dokumentumokról a vállalkozók tájékozódjanak a helyi engedélyező hatóságnál!