Pártoló tagság

A BKIK pártolója tagja lehet az a jogi személy, aki nem tartozik a kamarai törvény hatálya alá (magyarországi székhelyű egyéni és társas vállalkozás nem lehet), továbbá a külföldi jogi személy, valamint a tizennyolcadik életévét betöltött magánszemély. A pártoló tag nem választhat és nem vállalhat kamarai tisztséget, valamint nem veheti igénybe a tagoknak járó kedvezményeket.

A tagság létesítéséhez az alábbi dokumentum benyújtása szükséges, amennyiben a pártoló tag magánszemély:

Pártoló tagi belépési nyilatkozat magánszemélyeknek

Jogi személy esetén az alábbi dokumentum beküldése szükséges:

Pártoló tagi belépési nyilatkozat jogi személyeknek 

A belépési nyilatkozat benyújtható elektronikus aláírással e-papiron a BKIK hivatali kapuján. BKIK KRID: 256380311. Benyújtható továbbá személyesen a BKIK ügyfélszolgálatán, illetve postai úton (1535 Budapest, Pf. 903.).

Az Alapszabály 10.4. pontja szerint a kamara minden tagja valamelyik tagozatba és választási osztályba tartozik. A tagozatba, illetve osztályba sorolást a leendő tag igazolt főtevékenységi köre alapján kérheti. A BKIK Elnöksége által megállapított TEÁOR struktúrát ITT, az osztálystruktúrát ITT érheti el, amelyek alapján a belépési nyilatkozat erre vonatkozó rovatai is kitölthetők. Az Alapszabály szerint lehetőség van arra is, hogy a főtevékenységnek megfelelő besorolástól eltérő tagozatba vagy választási osztályba kérje besorolását. Ebben az esetben a vállalkozás valós tevékenységei közül választott TEÁOR számot és az ennek megfelelő választási osztály nevét kell a rovatba beírni. Egyszerre több személy is megjelölhető.

Magánszemély esetén is szükséges választási osztályt megjelölni, amelyet a leendő pártoló tag tetszőlegesen választhat meg.

 

Események
Regisztrált vállalkozások országos keresője
Tovább