Tanulók a duális képzésben

Tanulók a duális képzésben

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a magyar duális képzési rendszer fenntartásában központi szerepet tölt be. A budapesti szakképző iskolákban és a technikumokban szakmát tanuló fiatalok a BKIK által nyilvántartott, jogszabályi és szakmai szempontok alapján megfelelőnek ítélt duális gyakorlati képzőhelyeken, kamarai oktatói minősítéssel rendelkező oktatóktól sajátíthatják el választott szakmájuk gyakorlati tapasztalatait.

A BKIK Szakképzési Irodája pályaorientációs tevékenységével segíti a pályaválasztás előtt álló tanulókat, majd ezt követően a szakképző intézményekben már szakmát tanuló fiatalok számára is sokrétű támogatást biztosít.

Egyebek mellett részletes felvilágosítást nyújt a szakképzési munkaszerződésekkel kapcsolatosan, amelyek a szakképzésben tanuló diákok duális képzőhelyen történő képzésének jogviszonyát szabályozzák. Az alábbiakban olvashat a szakképzési munkaszerződésről.

A duális képzés során a képzésben résztvevő vállalkozásoknál, az úgynevezett duális képzőhelyeken sajátítják el szakmájuk gyakorlati tudnivalóit. A tanulók igényeinek megfelelő duális képzőhely megtalálást segíti – mindig naprakész - gyakorlati képzőhelykeresőnk.

A szakmai versenyeknek köszönhetően már képzésük során kiemelt figyelmet kaphatnak azok a tehetséges fiatalok, akik a legmagasabb szinten sajátítják el szakmájukat. Alább olvashatnak az olyan hazai- és nemzetközi szakmai versenyekről, mint a Szakma Kiváló Tanulója (SZKTV/OSZTV) vagy a Junior-, Euro- és World Skills versenyek.

Események
Regisztrált vállalkozások országos keresője
Tovább