GINOP Plusz - Kamatmentes Hitelprogram vállalkozások technológiai fejlesztésére Budapesten

2024-09-24 14:23
2024. október 21-től indul és 2025. december 30-ig nyújt lehetőséget a kölcsönkérelmek beadására. A program célja a hazai vállalkozások versenyképességének növelése technológiai korszerűsítésen keresztül, lehetővé téve a legmodernebb megoldások bevezetésé

A program célja

A hitelprogram elsődleges célja, hogy a vállalkozások korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességeit támogassa, valamint lehetőséget biztosítson az energiahatékonysági beruházásokra, beleértve a megújuló energiaforrások alkalmazását. Ezzel segít a vállalkozásoknak nem csak a hatékonyság, de a fenntarthatóság terén is fejlődni.​

Hitelfelvevők köre

A GINOP Plusz-1.4.4-24 Technológiai Hitelprogram keretében a hitelfelvevők köre elsősorban a mikro-, kis- és középvállalkozásokból áll, amelyek Budapesten kívánják megvalósítani projektjeiket. A támogatás célja, hogy segítséget nyújtson azon KKV-knak, amelyek gazdaságilag életképesek, de nem rendelkeznek megfelelő mértékű finanszírozással.

A hitelprogramot azok a vállalkozások vehetik igénybe, amelyek:

  • Magyarország területén rendelkeznek székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térségben székhellyel és Magyarországon fiókteleppel.
  • Legalább egy lezárt üzleti évvel rendelkeznek.
  • Legalább egy főt foglalkoztatnak.
  • Projektjüket budapesti megvalósítási helyszínen tervezik

A GINOP Plusz-1.4.4-24 Technológiai Hitelprogramban nem vehetnek részt azok a vállalkozások, amelyek bevételeik jelentős részét mezőgazdasági tevékenységekből szerzik. Emellett azok a cégek, amelyek főként az élelmiszeriparban tevékenykednek. Továbbá a kezdő vállalkozások, amelyek még nem rendelkeznek legalább egy lezárt üzleti évvel.

Támogatható tevékenységek

A GINOP Plusz-1.4.4-24 Technológiai Hitelprogram számos fejlesztési lehetőséget támogat, amely segíti a vállalkozásokat a modernizációban és a fenntarthatóság felé való elmozdulásban.

A hitelprogram keretében számos beruházás támogatható:

  • Technológiai korszerűsítés: Új, modern eszközök beszerzése, ide tartoznak a technológiai korszerűsítést elősegítő gépek és IKT eszközök is, sőt akár a tisztán elektromos járművek beszerzése is, különböző értékhatárokkal a jármű kategóriájától függően.
  • Ingatlanfejlesztés: Átalakítások, bővítések, és korszerűsítések, szintén támogathatóak, amelyek hozzájárulnak a vállalkozás infrastruktúrájának fejlesztéséhez.
  • Megújuló energia alkalmazása: Ezek mellett a program elősegíti a megújuló energiaforrásokat alkalmazó projektek megvalósítását is, mint például napelemek telepítését, amelyek a költségek maximum 30%-át tehetik ki.

A program emellett a szakértői tanácsadás és képzések költségeit is fedezheti, a projekt összköltségének maximum 5%-áig.

Hitelkeret és feltételek

A hitelprogram rendkívül kedvező feltételekkel érhető el:

  • Hitelösszeg: Minimum 5 millió, maximum 50 millió forint, amelyet kamatmentesen igényelhetnek a vállalkozások. A kölcsön maximális összegét a vállalkozás előző évi üzemi eredménye alapján határozzák meg​.
  • Futamidő: A kölcsön futamideje az eszközök amortizációs ideje szerint változik, de megújuló energiaforrást tartalmazó projektek esetén akár 10 év is lehet​.
  • Kamat: 0%.
  • Saját forrás: A projekt költségeinek minimum 10%-át saját forrásból kell biztosítani​.

 

Miért éri meg?

Ez a program kiváló lehetőséget nyújt a budapesti vállalkozásoknak, hogy modernizálják eszközeiket és fejlesztéseiket megvalósíthassák, mindezt kamatmentes hitellel. A fenntartható megoldások előtérbe helyezése segíti a költséghatékonyságot, hosszú távon pedig hozzájárul a vállalkozások fenntartható működéséhez is.

Ne maradjon le erről az egyedülálló lehetőségről, és fejlessze vállalkozását még ma!

Amennyiben kérdése adódna a konstrukcióval kapcsolatban, igényeljen egy díjmentes konzultációs lehetőséget ide kattintva!

Goodwill Consulting Kft.