„Hív a vasút, vár a MÁV”

2023-09-29 10:12
Pályaorientációs tanácsadást tartott a BKIK a MÁV-Volán Csoport nyílt napján a Vasúttörténeti Parkban

2023. szeptember 27-én rendezték meg a MÁV- Volán Csoport nyílt napját a történelmi hangulatú, tágas Vasúttörténeti Parkban. Szükség is volt a nagy helyre, hiszen rengeteg pályaválasztásban érdekelt diák látogatott el a rendezvényre.

Amellett, hogy a MÁV Csoport bemutatta különböző területeit, teljes eszközarzenálját munkagépeivel és elektromos megoldásaival, pályaorientációs szolgáltatást is nyújtott a Budapest Fővárosi Kormányhivatala Foglalkoztatási Főosztálya és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara bevonásával.

A kapunyitás után a diákok kezükben menetlevelet szorongatva özönlöttek a csarnokba, hogy matricákat gyűjthessenek a különböző állomásokon. A BKIK Kormányhivatallal közös standján több mint 200 diák mérhette fel képességeit önismereti kérdőívek elemzésével, tehette próbára szakmaismereti tudását a „pályaori-kvartettban”, forgathatta ki erősségeit a szerencsekerékkel, és játékos keretek között jósolhatta meg jövőjét asszociációs kártyáinkkal.

Ezúton is köszönjük mind a Kormányhivatalnak, mind a MÁV-nak, hogy részt vehettünk a nagyon jó hangulatú rendezvényen. Reméljük, hogy jövőre is találkozunk.