Idén is izgalmas városnéző programokkal készülünk a Turizmus Világnapjára

2023-09-20 14:33
Jelentkezzen programjainkra!

Szeptember 27-én, a Turizmus Világnapján az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére a turisták és a turisztikai szolgáltatók, valamint a turisztikai szektorban dolgozók együtt ünnepelik a turizmust, és felhívják a figyelmet a szektor társadalmi, kulturális és gazdasági értékére. A BKIK Kereskedelmi Tagozata a kezdetektől szervez programokat az eseményhez kapcsolódva, így idén is, amikor a hazai turizmus még mindig komoly támogatásra szorul.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara turisztikai és vendéglátóipari vállalkozásokat tömörítő Kereskedelmi Tagozata állandó szereplője a Turizmus Világnapja budapesti programjainak. Az utóbbi években kiemelt fontossága van a turizmust, vendéglátást támogató programoknak, hiszen a szektort továbbra is a kihasználatlan kapacitások, a vendégek hiánya állítja komoly kihívások elé.

Idén a programokat a Turizmus Világnapja előtti hétvégén szervezzük, hogy minél többen részt tudjanak azokon venni és megismerni Budapest rejtett és ismert szépségeit. A sétákat a BKIK Idegenvezetői Továbbképző Központhoz kapcsolódó, képzett idegenvezetők közreműködésével, valamint a  BKIK Kereskedelmi Tagozatának támogatásával valósítjuk meg. Mivel idén a Világnap szerdai napra esik, így előtte hétvégén is szervezünk városnéző programokat.

Jelentkezés a programokra:

Duna-parti városrészek – egykori ipari körzetek

Várostörténet - felülnézetből

Ahonnan a Duna kék szalagnak látszik

Sétahajózással egybekötött épülettörténeti séta Budapest 150. születésnapja alkalmából

Sétahajózással egybekötött épülettörténeti séta Budapest 150. születésnapja alkalmából

A Kvassay zsilip : „ a Duna ura ”

Levéltári séta

Budapest – a város és hídjai

Budapest egyesítése