Ismerkedj a szakmákkal! - díjátadó

2022-11-14 11:50
Csaknem 60 rajz érkezett kamaránkhoz, a legjobb hatot jutalmaztuk.

November 9-én megtartottuk az „Ismerkedj a szakmákkal!” rajzpályázat ünnepélyes díjátadóját. 59 pályamű érkezett például a kéményseprő témától, a kőművesen át a fodrászig, amelyekből a legjobb 6-ot jutalmaztuk.

Különdíjat kapott a 21. kerületi Eötvös József Általános Iskola rajz tanára, Bárdosné Pál Ildikó, aki 18 tanítványa színvonalas alkotását indította a versenyen.

Helyezettek:

1.     helyezett: Gál Bianka és Szandbauer Milos

3.     helyezett: Tóth Benedek

4.     helyezett: Rigó Eszter

5.     helyezett: Varga Levente

6.     helyezett: Bugát Noémi

 

Sziráki Krisztina, grafikus, a zsűri szakmai tagja így összegezte a műveket.

„Szeretném kifejezni az örömömet, hogy nagyon sok, igazán szép munka született. Élmény volt végignézni a rajzokat. Elmondhatjuk, hogy az összes, kis mű szépen befejezett, harmóniát tükröző alkotás. A gyerekek nagyon kreatívan és fantáziadúsan jelenítették meg a kiválasztott szakmákat, ennek alapja pedig a fejlett megfigyelő-képességük.A díjazott alkotások kiválasztásánál több szempontot vettünk figyelembe, ezek közül kiemelném a részletek kidolgozásának minőségét, a színhasználatot és a kompozíció egyediségét, harmóniáját. Kívánom minden pályázónak, hogy a jövőben is leljék örömüket az alkotásban!”

 

Az első 3 helyezettnek a kiírásban szereplő művész-szetteken túl egy meglepetéssel is készültünk. Rajzuk témájának megfelelő tanműhely-látogatásra visszük őket, ahol a szakma mestere 1 órában csak nekik mutatja be hivatása szépségeit, amit aktívan ki is próbálhatnak a díjazottak. Így a számukra érdekes terület (cukrászat, fotózás) és az eredményük egy igazán különleges élménnyel bővül.

Köszönjük a Bkik Kézműipari Tagozat támogatását! Gratulálunk a díjazottaknak és minden indulónak!

Jövőre is készülünk hasonló versenyekkel, hiszen a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara egyik alapfeladata a gyerekekhez közel hozni a szakmák világát.