Konnekt LIVE, az útkeresők fesztiválja

2023-11-30 10:16
Az esemény célja, hogy utat mutasson, pályát javasoljon és kinyissa a munkaerőpiacot a fiataloknak.

A Konnekt Egyesület szervezésében valósult meg a Konnekt LIVE pályaorientációs rendezvény a CEU épületében, november 25-én, szombaton, amelyet a szervezők szeretnek útkeresők fesztiváljának is nevezni. A szervezet és az esemény célja, hogy utat mutasson, pályát javasoljon és kinyissa a munkaerőpiacot az általuk elért rétegeknek. A fiatalokból álló, immár 150 önkéntest számoló csapat a legkülönbözőbb csoportokat tudhatja követőik között.

 A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarát pályaorientációs tanácsadójának és a BKIK Akadémia képviselőjének párosa képviselte a rendezvényen, ahol önismereti tesztekkel, pályaérdeklődési kérdőívekkel, tájékoztató kiadványokkal (Szakmafüzet, Pályatervezési Kalauz, BKIK Kisokos), vállalkozói mentorálással igyekeztek kiindulópontot és megoldási lehetőséget kínálni a különböző élethelyzetekre.

A LIVE kifejezés több szempontból is illett a rendezvényre:

  • nem találkoztunk két egyforma életúttal a standunkon;
  • élő organizmusként szerveződtek a beszélgetések az egyes standokon, termekben;
  • élő példákon keresztül tájékozódhattak az érdeklődők a legkülönbözőbb foglalkozásokról;

A fesztivál hangulat az esemény sokféleségében és nyitottságában rejlett. Az az elgondolkodás működött, hogy a különböző standokon különböző foglalkozású motivált emberek várták az érdeklődőket, akik helyet foglalva hallhattak a szeretett szakmákról, miközben feliratkozhattak CV tanácsadásra, önismereti workshopra és fórumbeszélgetéseken vehettek részt.

A látogatók repertoárja meglehetősen széles volt. Találkozhattunk 13-14 éves diákokkal, akiket még édesanyjuk regisztrált a fesztiválra; beszélgettünk olyan 15-17 éves testvérpárral, akiket már most foglalkoztat a vállalkozás gondolata; voltak felnőttek, akik pályát szeretnének módosítani és a szakképzési rendszer nyújtotta lehetőségekről kérdeztek; és természetesen megtaláltak minket azok is, akik egy megerősítő beszélgetésre vágytak a jövőjük tervezésével kapcsolatban.

Ezúton köszönjük mi is az Egyesületnek, hogy részt vehettünk a Konnekt LIVE-on.

„Még egyszer köszönjük a részvételt és a támogatásotokat, nagyban hozzájárultatok ahhoz, hogy egy igazán színvonalas és építő rendezvényt tudjunk megvalósítani!”

Herjeczki Tamás, Konnekt Egyesület