Még nem késő pályázni

2024-05-22 15:04
Vállalkozói fórum Kőbányán

Másodjára írta ki a Kőbányai Önkormányzat a kerületi vállalkozóknak szóló pályázatát vissza nem térítendő támogatásra. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szakmai közreműködésével a tavalyihoz képest könnyített feltételek mentén pályázhatnak a X. kerületben székhellyel vagy telephellyel rendelkező vállalkozások, hangzott el a Kőbányai Önkormányzat épületében megtartott vállalkozói fórumon.

Az érdeklődőket Bellovics Péter a BKIK X. Kerületi Tagcsoport elnöke köszöntötte, majd Szatmáry-Jähl Angéla a BKIK Önkormányzati Kapcsolatok Kollégium elnöke vette át a szót, hangsúlyozva az önkormányzatok és a BKIK között egyre hangsúlyosabbá váló jó szakmai együttműködés jelentőségét. Csókay Ákos a BKIK főtitkára a vállalkozásoknak szóló, egyre több kerületben megvalósuló önkormányzati támogatások részleteiről is beszélt, majd a konkrétumokról D. Kovács Róbert polgármester és Dr. Szabó Krisztián jegyző tartott összefoglalót. A támogatás összege az idei évben maximálisan 1.500.000 Ft és az energiahatékonyság növelése mellett ezúttal már kapacitásbővítéshez vagy szolgáltatásbővítéshez kapcsolódó beszerzéssel is lehet pályázni. A támogatás intenzitása maximum 50% lehet, viszont az elnyert összeget az önkormányzat előfinanszírozásban nyújtja. A beszámolók után a vállalkozók feltehették kérdéseiket, így szó esett többek közt a saját és bérelt ingatlannal kapcsolatos lehetőségekről, az eszközbeszerzés feltételeiről. A válaszokból megtudhattuk, hogy fenntartási időszak jelenleg nem szerepel a pályázati kiírásban, és a beadási határidőnél figyelni kell, hogy a beérkezés megtörténjó: en 2024. június 27. déli 12.00 óráig.

A fórum zárásaképp Csókay Ákos bejelentette, hogy a BKIK a következő hetekben igény szerint tanácsadással segíti a pályázókat előre egyeztetett időpontokban.

A pályázati felhívás részletei itt érhetők el.

Fotó: Kőbányai Hírek