Programajánló osztályfőnököknek

Programajánló osztályfőnököknek

A BKIK kiemelt feladata, hogy térítésmentesen pályaorientációs tevékenységet végezzen a budapesti székhelyű iskolákban. Többrétű, több korosztályt érintő szolgáltatásainkról az alábbi listában röviden tájékozódhat.

 

 1. Önismereti osztályfőnöki óra (5-12. osztály): Élményalapú, játékos, interaktív óra, amelyet képzett tanár-pályaorientációs tanácsadóink tartanak, az esetleges érdeklődési területek figyelembevételével.

 

 1. Pályaorientációs nap az iskolában: Több osztály számára nyitott foglalkozások, így az iskolai helyszínen ismerkedhetnek meg konkrét szakmák, műhelyek eszközeivel, gyártási folyamataival, szórakoztató formában a gyerekek.

 

 1. Tanműhely-, céglátogatás (egy osztály + kísérőtanár): A gyártási folyamatok, műhelyek izgalmas világába tett kirándulás. A tanulók maguk is kipróbálhatnak részfeladatokat szakértő kalauzolás mellett, interaktívan. Kollégáink is részt vesznek a csoport iskolából történő utazásában, ezzel könnyítve meg a kísérő pedagógus munkáját.
  Lentebb bővebb információ:
 1. Szülői értekezlet: (elsősorban 8. osztály, 12. osztály): A pályaválasztás megkönnyítése érdekében 10-15 perces tájékoztató a szülőknek a szakmai továbbtanulás lehetőségeiről, a szülői végén konkrét helyzetről is kérdezhetnek, így személyre szabottan is tudunk javaslatokat tenni.

 

5. Pályaválasztási börzéken való részvétel: olyan 1-2 napos rendezvények, ahol a szakközépiskolák és nagyobb cégek által felvonultatott szakmákat ki is lehet próbálni, különböző eszközök, anyagok felhasználásával szakember segítsége mellett, hogy a diákok könnyebben tudjanak dönteni arról, hol tanuljon tovább.Ilyen rendezvények: SzakMÁzz!, Mi a pálya?!, Szakma Sztár Fesztivál

Bővebb információ: Szakmázz videó

Részletesebb információkért kérjük, vegye fel a kapcsolatot tanácsadóinkkal az alábbi elérhetőségen: palyaorientacio@bkik.hu

 

Cég-/Üzemlátogatási tájékoztató osztályfőnököknek

 

A BKIK kiemelt feladata, hogy térítésmentesen pályaorientációs tevékenységet végezzen a budapesti székhelyű iskolákban. Ennek részét képezi, hogy megszervezzük, minél több cég, gyár stb életébe láthassanak be a gyerekek. Ilyenkor képzett tanár-pályaorientációs tanácsadóink kísérik a csoportot, interaktív foglalkozást vezetnek a diákok számára, a helyi szakértők, eszközök bevonásával. 

Minden foglalkozáson saját kézügyességüket, képességeiket használják az osztályok, hogy igazi, életre szóló élmény legyen az esemény.

A különböző témájú látogatásokra legalább 3-4 héttel a tervezett időpont előtt legyenek szívesek az alábbi e-mailcímen: palyaorientacio@bkik.hu

Tekintse meg látogatási lehetőségeinket, majd vegye fel velünk a kapcsolatot időpont-egyeztetés céljából.

 1. Hotelek világa: Igazi kulisszatitkokat fedezhetnek fel a szállodák rejtett területeiről a gyerekek. Hogyan kell egy több száz fős svédasztalt koordinálni? Hogyan lehet törülközőhattyút hajtogatni? Mitől állnak szilárdan az esküvői torták? Mik az igazi, hoteles ágyazás trükkjei?

Hotel-látogatás Bemutató Kisfilm (Hélia Hotel Danubius)

 1. Autoelektronikai varázslat: Látogatást teszünk egy működő gyáregységbe, ahol a legfejlettebb (hibrid) technológiákkal ismerkedhetnek a diákok aktívan. Hogy lehet a robotokat irányítani, hány autót lehet 1 nap alatt összerakni? Miben más egy önvezető autó?
 2. Villamosok csodái: Egy igazi villamos-járműjavító telepen teszünk látogatást, ahol a csoport megfigyelheti a szerelvények összeállításának folyamatát. Kalapácsot is foghatnak a kezükbe, hogy megtapasztalják a javítás speciális fogásait. Beülhetnek a vezetőfülkébe, ahol az irányítási rendszerekkel ismerkedhetnek meg.

BKV Járműjavító

 1. Nyomdaipar rejtelmei: Körülvesz bennünket a nyomtatott betűk világa, de hogyan jut el a leadott kézirat a nyomdagépbe? Mivel dolgozik egy nyomdai szedő? Hogyan kell ”etetni” a nyomdagépet? Mik a borítógyártás kihívásai?
 2. Építőipar titkai: Egy építkezés veszélyes üzem, ezért különleges lehetőség a helyszínen bepillantani a folyamatba. A foglalkozás azzal kezdődik, hogy a diákok is saját kobakot(fejvédő) és láthatósági mellényt kapnak. Hogyan kezelik a betonkeverőt? Milyen részei vannak a falaknak? Hogyan lehet foltmentesen festeni, hiba nélkül burkolni? (Természetesen a helyszínen az osztály tökéletes biztonságáról gondoskodnak!)
 3. Édes cukrászat: Milyen területei vannak a cukrászdák világának? Hogyan lehet 10 perc alatt Marcipánrózsát készíteni? Miért alapsüti a linzer, isler, piskótatekercs? Miért nehéz a feladata a sütemények tesztelőjének?
 4. A repülőtér izgalmas világa: szervezünk reptérlátogatási programot budapesti osztályoknak. Az esemény részét képezi egy 1 órás foglalkozás, ahol többek között veterán gépek pilótafülkéibe ülhetnek be a diákok, vagy épp Helikopter-szimulátorral repülhetnek Budapest felett. Majd ezek után lépnek be az osztályok a Reptér védett területére, egy hivatalos átvilágítás után. Szeretnéd átélni egy repülőgép fel- és leszállását testközelből, miközben integetnek a pilóták? Megnéznéd a reptéri tűzoltóság szupermodern autóit?

Aeropark videó

 

 

Tájékoztató anyagok, ismertetők

Események
Regisztrált vállalkozások országos keresője
Tovább