Még tartanak a jelentkezések a WordSkills és EuroSkills versenyekre

Ipari robotika versenyszámban március 14-ig, autószerelő versenyszámban pedig március 20-ig lehet jelentkezni

A WorldSkills Hungary program részeként Magyarország fiatal szakemberei két nemzetközi versenysorozatban, WorldSkills (Szakmák Világbajnoksága) és EuroSkills (Szakmák Európa bajnoksága) versenyeken mérettetik meg magukat. Az itthon rendezett válogatóversenyeken legkiválóbb eredményt elérő versenyzők képviselhetik az országot a nemzetközi versenyeken, melyeket minden évben más ország rendez, így minden év új izgalmakat tartogat.

A versenyeken a különböző szakmák legújabb, minősági és korszerű elvárásainak kell megfelelni minden versenyzőnek, aki fel akar állni a dobogó legfelső fokára. Nemcsak szakmai elismerést és sikert hozhatnak a fiatal szakembernek, hanem egy életre szóló élményt is nyújthatnak.

A program széleskörű szakmai támogatók körét biztosítja, hogy a versenyzők az intenzív felkészülés során a szakmájukban elismert szakemberek irányításával és korszerű eszközök segítségével hozzák ki magukból a legtöbbet.

Egy misszió, amely nemcsak a világot nyitja meg, hanem olyan csapatot kovácsol, ami akar és képes tenni azért, hogy értéket teremtsen.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a szakmai támogatókkal együtt várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakmai középiskolai képzésben résztvevőknek, főiskolai és egyetemi hallgatóknak a jelentkezését, akik szívesen megmérettetnék magukat a WorldSkills Hungary nemzeti válogatóin.

EuroSkills Gdansk 2023 magyar csapat összefoglaló filmjét itt tudják megnézni.

Ipari robotika versenyszámban nyílt meg a lehetőség jelentkezni a EuroSkills Herning 2025 nemzeti válogatóra (Ipari robotika versenyfelhívás, jelentkezési határidő: 2024. március 14.)

Ipari robotika videóját itt tudják megnézni.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerelő versenyszámban is megnyitottuk a jelentkezési felületet a EuroSkills Herning 2025 nemzeti válogatóra. A versenyfelhívás a következő linken érhető el: Autószerelő versenyfelhívás (jelentkezési határidő: 2024. március 20.)

Egy kis ízelítő itt található.

 

forrás: worldskillshungary.hu

A WorldSkills Hungary Program a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gondozásában, a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, az NFA-KA-KIM-6/2023 projekt keretében valósul meg.