Micsoda nyár volt!

2023-08-30 15:53
A BKIK-nál célunk, hogy a fiatalok szakmaismeretét és önismeretét könnyed, játékos formában bővítsük. Ehhez kiváló fórumot teremtenek az iskolai vagy egyéb gyerekeknek szóló nyári táborok. Idén a Zuglói Varga Zoltán Sportpályán, egész nyáron 760 diák, 54

A Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-profit Kft. szervezésében a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésében több életpályát is be tudtunk mutatni a pályaválasztás előtt álló diákságnak.

Széles mosollyal jelentkeztek a marcipánfigurák megformálására, elmélyülten rakták ki a focilogókat, pandákat csempemozaikokból; imádták formázni az agyagedényeket; élvezték a csiszolás, kalapálás, fűrészelés folyamatait, hogy dobókockát, kulcstartót készíthessenek; szem-szájat ingereltek az állatfigurákra emlékeztető parti szendvicseik; a színes és különböző textúrájú szövetekkel végzett munka, pedig aranyos kispárnákban teljesedett ki.

Emellett, kipróbálhatták magukat szakma-activity játékunkban, elmesélhették saját történetüket és megmutathatták fantáziájukat szakmarajzaikon keresztül, miközben megtanultak csapatban dolgozni, erősödött kommunikációs képességük, magabiztosabbak lettek és még annyi mindent tanultak.

A táborban minden gyerek megjegyezte a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara mozaikszavát és már csak így jelentkeztek a szakkörökre: „Én a BKIK-ra megyek!”

Ezúton is nagyon köszönjük a foglalkozásvezető oktatóknak és segítőiknek, hogy sok kisgyerek számára tették élménnyé a nyarat és felkeltették az érdeklődést szeretett szakmájuk iránt.