Német-magyar hidrogénipari együttműködés

2023-06-12 15:49
Együttműködési lehetőségek, szakmai rendezvények.

A hidrogéniparban működő vagy az iránt érdeklődő vállalkozások figyelmébe ajánljuk a német-magyar együttműködési lehetőségeket, szakmai rendezvényeket:

A Német - Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2023 június 2-án "Hidrogén Dialógust" szervezett Budapesten, ahol az elképesztő német hidrogén- expanziót és Bajorország szerepét vázolták, magyar partnereket is keresve. A rendezvényen részt vett dr. Steier József, a BKIK Energetikai és Környezetvédelmi Kollégiuma társelnöke, a Sunwo Zrt vezérigazgatója. Az előadások anyaga a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) honlapján elérhető.

A témában három jelentős eseményre hívjuk fel a figyelmet:

- június 15: Online Magyar-Bajor hidrogén-technológia fórum 

- szeptember 25-28: szakmai út Berlinbe (energiatárolás, digitalizáció, intelligens hálózatok)

- december 6-8: Hidrogénipari szakmai út és vásár Bajorországban.

A decemberi szakmai út előzetes programja itt található. A résztvevőknek a DUIHK jelentős kedvezményt biztosít az út részvételi díjából, érdeklődés esetén a jelentkezés leadásakor jelezzék ezt az igényt (Grabovszky Zsófia, DUIHK, Tel.: +36 1 3457-632, e-mail: grabovszky@ahkungarn.hu.) Az utak szervezésében a BKIK szakmai kollégiumai és a Sunwo Zrt is szívesen közreműködnek.

Jelen budapesti rendezvény szorosan követi a múlt hónapban megrendezett Hannoveri Hidrogén Kiállítást, ahol az innováció-díjas moduláris AEM hidrogén szeparátorra a Sunwo képviseleti szerződést írt alá az ENAPTER német céggel.

A 2,1 - 500 kW kapacitású, skálázható rendszerek a multimodális és flexibilis energiahálózati kiszabályozás sarokkövei lesznek, mivel a rugalmas tárolás mellett a közlekedést, a biometanizációt és a zöld ammónia gyártást is szolgálják.