New York, New Jersey és Philadelphia Study Tour

Egyedülálló üzleti program az Amerikai Magyar Kereskedelmi Kamara szervezésében.

2023-ban első alkalommal rendezik meg Washington D.C.-ben a SelectUSA Summit programot követö, és egyben hagyomanyt teremtő eseményt. A New York-i székhelyű Amerikai Magyar Kereskedelmi Kamara által összeállított pár napos Study Tour program keretében a Washingtonba ellátogató magyarországi üzletemberek első kézből ismerhetik meg Philadelphia, New Jersey és New York államok vállakozói környezetét a Summit utáni napokban.

A Magyaroszági vállalkozók számára ilyen típusú személyre szabott program megrendezésére korábban még nem került sor. Az Amerikai Magyar Kereskedelmi Kamara büszke arra a proaktív szerepvállalásra, amelyet elsőként és a bilateriális Amerikai Magyar üzleti kapcsolatok elősegítése érdekében végez.  

A 2023. május 4-8. közötti Study Tour program több részből áll. Május 4-én a résztvevők megismerkedhetnek több philadelphia-i innovációs központ tevékenységével és a helyi vállalkozásfejlesztési inkubátorok működésével. Május 5-én New Jersey és New York államok üzleti lehetőségei, a vállakozas alapítással kapcsolatos hasznos útmutatók és az Amerikai Magyar Kereskedelmi Kamara által nyújtott soft landıng szolgáltatások ismerhetők meg különböző helyszíneken.

A hétvégén több önálló fakultatív programra van lehetőségük a Study Tour-on résztvevőknek. A fakultatív program célja, hogy a multikulturális vállalkozói környezetet és az urbánus metropolis, New York City nyújtotta lehetőségeket minőségi időtöltésként tapasztalhassák meg a résztvevők.

Május 8-án hétfőn a New York-i Magyar Főkonzulátus biztosít helyszínt az Amerikai Magyar Kereskedelmi Kamara nyilvános közgyűlésének, amelyet követően a főkonzullal és a külgazdasági attasékkal egy B2B esemény keretében a résztvevők személyesen találkozhatnak. A Study Tour zárása egy média workshop lesz, ahol a résztvevők dokumentálhatják az egy hetes SelectUSA Summit és a Study Tour-ral kapcsolatos előzetes elvárásaikat, a megvalósult üzleti elképzeléseiket és jövőbeli üzleti sikerrel kapcsolatos vízióikat.

Az önköltséges Study Tour részvételi díja 1490 USD/fő, amely az összes szállást és transzport költségét tartalmazza.

Dr Zsarnóczky Martin az Amerikaı Magyar Kereskedelmi Kamara elnöke elmondta, hogy a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Amerikai Nagykövetség Kereskedelmi Főosztálya remek együttmüködő partnereknek bizonyultak az elmúlt időszakban. Tavaly októberben, idén februárban nagyon népszerű és telt házas események tudtak megvalósulni Budapesten, amelyeket köveően rendkívül pozitív visszhangja van az AmHunCham tevékenységének a hazai vállalkozók körében. Áprilisban érkezik egy New Jersey állambeli üzletember-delegáció Magyaroszágra, annak érdekében, hogy több befeketetési lehetőséget megvizsgáljon. Kifejezetten bátorítja a hazai vállalatokat, hogy belépjenek az amerikai piacra, mert a világ legnagyobb gazdaságába való bekapcsolódás a mai kiszámíthatatlan külső körülmények miatt szerencsés lehet.

További információk a www.amhuncham.org/hu/ oldalon és a letölthető dokumentumban találhatók.

SelectUSA Csúcstalálkozóról itt olvashatnak bővebben.